StoryEditorOCM
Svijetevo ga opet

Ponovno se javio ‘znanstvenik‘ koji tvrdi da svijet sve bolje živi, negira i učinke globalnoga zatopljenja, tvrdi da smo u eri globalnog pretjerivanja. Evo njegovog objašnjenja

Piše S.K.
31. listopada 2022. - 19:56
Bjorn Lomborg, kontroverzni danski pisac čije knjige i tekstovi duboko uznemiravaju znanstvenike, klimatologe i ekološke aktivisteAFP

I najokorjeliji skeptici, teoretičari urote i osporavatelji klimatskih promjena posljednjih godina vjerojatno su morali odstupiti od svojih stavova suočeni s očiglednim potvrdama tih tvrdnji u vidu velikih nesnosnih vrućina, poremaćaja u klimi, otapanja ledenjaka, podizanje razine mora, pa i šumskih požara.

Većina stanovništva promijenila bi politiku koja dovodi do takvih poremećaja globalnoga zatopljenja kao što su prevelika industrijalizacija, sječa šuma, prevelik uzgoj goveda i slično. Mnogi od nas pogled nade upiru u ekologe i klimatske aktiviste.

Međutim već dvadesetak godina njih oštroj kritici podrgava danski znanstvenik Bjorn Lomborg, čiji tekstovi i knjige izazivaju nemir i podjele kako u ekološkoj, tako i u znanstvenoj zajednici.

Lo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:12