StoryEditorOCM
Svijetzalužni shvrvan

Pomoćnik prvog čovjeka ukrajinske vojske poginuo dok je otvarao rođendanski poklon, 13-godišnji sin teško ranjen

Piše Vijesti SD
7. studenog 2023. - 09:11

Ukrajinski mediji javljaju da je poginuo Genadij Častjakov, pomoćnik glavnog zapovjednika Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, prilikom eksplozije granate u svom domu u blizini Kijeva.

"U selu Chaiki 39-godišnji vojnik preminuo je kod kuće od posljedica neopreznog rukovanja streljivom. Njegov 13-godišnji sin je teško ranjen i hospitaliziran", rekla je glasnogovornica ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Maryana Reva.

"Od početka ruske invazije, Genadij je bio pouzdana osoba, potpuno posvetivši svoj život Oružanim snagama Ukrajine i borbi protiv ruske agresije", rekao je Zalužni u izrazu sućuti.

Za razliku od glasnogovornice ministarstva odbrane, Zalužni je na Telegramu napisao da je u Častjakov dobio poklon u kojemu se nalazila eksplozivna naprava i da je to dovelo do smrti njegovog pomoćnika.

"Danas je pod tragičnim okolnostima, na svoj rođendan, u krugu obitelji preminuo moj pomoćnik i blizak prijatelj Genadij Častjakov. Dobio je poklon u kojemu je bila eksplozivna naprava koja se aktivirala. Iza Genadija su ostali supruga i četvero djece. Moja najdublja sućut obitelj", napisao je Zalužni.

Na društvenim mrežama objavljene s navodne fotografije poklona u kojemu se nalazila granata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 12:58