StoryEditorOCM
SvijetIZNENAĐEN KUPAC

Poljoprivrednik kupio banane na tržnici u glavnom gradu EU-a, u sedam kutija pronašao kokain: ‘Nismo znali što ćemo s paketima. Bili su kao oni koje vidimo u filmovima...‘

Piše PSD
22. listopada 2021. - 13:39

Belgijski poljoprivrednik pronašao kokain u sedam od deset paketa banana koje je kupio na tržnici u Bruxellesu, javlja Anadolu Agency (AA)

Mediji navode da je poljoprivrednik Stefan Van Doorslaer početkom tjedna kupio deset paketa banana kako bi ih prodao na svojoj farmi, a dok je otvarao kutije, u njih sedam pronašao je paketiće s kokainom.

- Bili su kao paketi koje vidimo u filmovima - rekao je Doorslaer za lokalne medije.

Kako kaže, nije odmah shvatio da je pronašao drogu, prvo je mislio da se radi o maslacu.

- Nismo znali šta ćemo s paketima. Mislili smo da nije pametno da to sami vozimo na policiju - pojasnio je poljoprivrednik.

Umjesto da odnese drogu u obližnju policijsku postaju, nazvao je policiju i prijavio slučaj.

Do njegove kuće stiglo je nekoliko naoružanih policijskih timova, koji su ogradili područje.

- Očigledno je da je policija bila zabrinuta da se u paketima nalaze uređaji za praćenje. Dugo su vagali sve u paketima i tražili tragove u kutijama. Otišli su oko podne. Ostavili su mi preostale tri kutije banana - rekao je Van Doorslaer.

Pečati na kutijama ukazuju na to da su banane stigle iz Kolumbije, a ispitani su i ljudi koji su ih prodavali na tržnici u Bruxellesu. Istraga je u tijeku, piše AA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 11:04