StoryEditor
Svijet'ja sam sretno dijete...'

Policajci pili s maloljetnicom pa joj dali da vozi 'maricu': cura snimku objavila na Instagramu, službenici se našli u ozbiljnoj nevolji...

Piše Hina
7. kolovoza 2018. - 19:48
slovenija111

Tri mlada slovenska policajca su suspendirana zato što su maloljetnu prijateljicu najmlađeg od njih u kasnim noćnim satima "provozali" u policijskom kombiju, pri čemu su joj dopustili da vozi "maricu" iako nema vozački ispit, a svi su zajedno pili alkohol, objavili su slovenski mediji, a potvrdila i policijska uprava Kranj, na čijem se području incident i dogodio.

Tridesettrogodišnji policajac i njegov pet godina mlađi kolega, kao i 20-godišnji policijski pripravnik na čiju su ideju prošlog tjedna pozvali njegovu maloljetnu prijateljicu već su u disciplinskom postupku, a budu li uz to optuženi i osuđeni za "nesavjesno" ponašanje tijekom dužnosti mogli bi biti kažnjeni i s tri godine zatvora ili novčanom kaznom, objavile su u utorak televizijska postaja POP-TV i Slovenski radio.

Na policiji tvrde da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti dati na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu na ljubljanskoj policijskoj akademiji da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerirati, te da nije slučajno što tijekom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima, prenose slovenski mediji.

Policijska postaja Kranj potvrdila je da se radi o policajcima koji djeluju na njihovom području i da su u suspenziji zbog disciplinskog prekršaja, a prijeti im i otkaz i mogućnost kaznene prijave.

Kako navode mediji, za incident s maloljetnom djevojkom koja je policijskim vozilom upravljala na autocesti, nakon što je cijelo društvo konzumiralo alkohol, doznalo se tako što je ona cijeli događaj snimala pametnim telefonom i objavila na društvenim mrežama.

- Sretno dijete, prvi put u životu vozim maricu - stajala je poruka na Instagramu uz video koji su objavile Slovenske novice.

To je primijetio jedan policajac koji radi u unutarnjoj kontroli policije, te tražio da se slučaj ispita.

Nakon toga, djevojka je pozvana na informativni razgovor na policiju, gdje je sve priznala, navode mediji.
 

 

#SLOVENIJA#POLICAJCI#MALOLJETNICA#MARICA#INSTAGRAM

Izdvojeno

07. srpanj 2020 15:12