StoryEditorOCM
Svijetogroman požar

Ukrajinci uništili rusko skladište nafte u Sevastoplju: vatrogasci nemoćni pred vatrenom stihijom! Pogledajte video

29. travnja 2023. - 09:24

Čini se kako su Ukrajinci uništili rusko skladište nafte u Sevastoplju, gradu koji je glavna baza ruske mornarice na okupiranom Krimskom poluotoku. Guverner Sevastopolja kojeg su postavili Rusi, Mihail Razvožajev potvrdio je kako u zaljevu Kozača gori spremnik za gorivo, što je, kako je rekao izazvano napadom dva ukrajinska drona. 

"Zapaljen je rezervoar za skladištenje goriva u zalivu Kozača. Prvi izvještaji pokazuju da je požar izazvao pogodak drona. Na mjestu događaja rade sve potrebne specijalne i operativne službe. Površina požara je oko 1.000 četvornih metara", objavio je guverner. Razvožajev je rekao da se informacije o žrtvama trenutno razjašnjavaju, a požar je planuo noćas.

Dodao je da na mjestu događaja radi 18 vatrogasnih jedinica i 60 spasioca. Na snimkama koje su podijeljene na društvenim mrežama vidi se kako plamen guta spremnike goriva dok se gusti stup crnog dima diže iznad grada.

"Budući je količina goriva velika u spremniku, trebat će vremena da se požar lokalizira - dodao je Razvožajev. Naveo je i kako civilna infrastruktura nije ugrožena. Prvo se spominjao napad jedne bespilotne letjelice, a kasnije dvije.

Ukrajinci se zasad ne oglašavaju, no jasna je njihova namjera da vrate okupirani poluotok Krim kojeg je Rusija anektirala 2014. godine. 

image
screenshot Twitter

Ovaj tjedan u više navrata su letjeli ukrajinski dronovi prema Krimu, a u ponedjeljak je zabilježena diverzija na dom Crnomorske flote Rusije. Napad je izvršen brzim bespilotnih kamikaza gliserima (USV).

Rusi su tvrdili da su naoružane glisere uništile snage za protupodmorničko ratovanje na prilazu Sevastopoljskom zaljevu i nema gubitaka, osim što su od eksplozije popucali prozori na četiri stambene zgrade. Međutim neovisni vojni stručnjaci komentirali su kako je najmanje jedan od navođenih glisera eksplodirao unutar uvale, gdje je u to vrijeme bilo privezano oko 20 ruskih plovila, uključujući protupodmorničke brodove i minolovce.

image
screnshot Twitter

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:08