StoryEditor
SvijetSTATISTIKA INFEKCIJE

Pedantni Nijemci izračunali da su iz Hrvatske ‘uvezli‘ 66 slučajeva zaraze koronavirusom. Čak 608 pozitivnih osoba stiglo s Kosova

Piše PSD/N1
11. kolovoza 2020. - 11:49
Virus u Njemačku unose njemački državljani koji su putovali na odmor, ali i gastarbajteriAFP

Novinar Deutsche Wellea Srećko Matić rekao je u programu N1 televizije kako je, prema podacima Instituta Robert Koch iz Berlina, koji prati pandemiju koronavirusa u Njemačkoj, u posljednjih mjesec dana 66 slučajeva infekcije virusom uvezeno iz Hrvatske.

"Posljednjih dana raste opasnost i strah od uvoza virusa, ne samo jer su mnogi Nijemci otišli na odmor nego i jer se gastarbajteri vraćaju iz Hrvatske, BiH, Turske. Prema podacima Roberta Kocha najviše je slučajeva uvezenih s Kosova 608, zatim Turske 227, Srbije i BiH te Hrvatske 66.

Ipak Matić je, gostujući u eteru N1 televizije, kazao i kako ne vjeruje da će biti promjena s obzirom na preporuke putovanja i boravka u Hrvatskoj:

"Hrvatska dobro stoji, bolje nego što je slučaj u nekim njemačkim pokrajinama gdje je jako porastao broj slučajeva. Sumnjam da uvoditi strože mjere, poput onih za dijelove Španjolske ili bugarsku obalu koji su označeni kao rizična područja“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 16:04