StoryEditorOCM
Svijetpotjera u tijeku

Ovo je profesionalka koja je naručena da smakne dvojicu muškaraca, no na jedno nije računala!

Piše L.G/JL
14. lipnja 2024. - 00:26

Objavljene su prve fotografije Aimee Betro, 44-godišnjakinje koja je prekrivena hidžabom pokušala obaviti naručeno ubojstvo.

Pokušaj zločina je razotkriven kad joj se pištolj zaglavio tijekom pokušaja atentata u Birminghamu u Velikoj Britaniji, piše Mirror.

Kako se moglo čuti na sudu, Betro je poslana da ubije vlasnika butika s odjećom Sikandera Alija, po nalogu njegovog konkurenta, Mohammeda Aslama (56) i njegovog sina Mohammeda Nazira (30).

Prije nego je postala plaćena ubojica, Aimee je radila kao administratorica bejzbolske momčadi Milwaukee Brewers.

Ona još uvijek nije uhićena, a u tijeku međunarodna potjera.

Betro je prilikom pokušaja ubojstva obukla hidžab i krenula ustrijeliti Alija ispred kuće u Acocks Greenu 7. rujna 2019. Međutim, na mjestu događaja njezin se pištolj zaglavio i ona je pobjegla.

Kasnije se vratila u taksiju i ispalila tri hica na kuću. Zatim je poslala poruke ocu glavne mete, Aslatu Mahamudu: ‘Prestani se igrati skrivača‘ i ‘Gdje se skrivaš?‘

Dva dana nakon neuspješnog naručenog ubojstva, odletjela je natrag u SAD te od tada za njom traje potraga, prenosi Jutarnji list. 

Čini se da joj je ovo bio prvi ‘posao‘, jer Betro nije optužena ni za jedan drugi pokušaj ubojstva. Muškarci koji su donijeli doista lošu odluku i odlučili angažirati neprofesionalca da izvrši ubojstvo, optuženi su za zavjeru za ubojstvo i nadopušteno posjedovanje vatrenog oružja.

image

Mohammed Nazir (30) i njegov otac Mohammed Aslam (56)

West Midlands Police

Nazir i Aslam iz Derbyja proglašeni su krivima za zavjeru za ubojstvo. Nazir je također osuđen za posjedovanje vatrenog oružja s namjerom izazivanja straha od nasilja te za ilegalni uvoza vatrenog oružja i izbjegavanje pravde. Na sudu je opisan pokušaj ubojstva.

‘Betro je izašla iz taksija, ali je zamolila vozača da pričeka‘, rekli su odvjetnici. ‘Otišla je pješice do Measham Grovea. Stajala je tamo gdje se čovjek kojeg je pokušala upucati zaustavio u svom automobilu prethodne večeri. Izvukla je pištolj i naciljala, a zatim ispalila tri hica u smjeru kuće. Meci su ušli kroz prozor na prvom katu.‘

Tužitelj Kevin Hegarty rekao je da svađa između optuženih i njihove mete datira od 21. srpnja 2018., kad je u zlatarnici koja je pripadala žrtvi izbila svađa te je porazbijana čitava unutrašnjost lokala. Kada je policija stigla, Nazir i Aslam su navodno stajali ozlijeđeni na stražnjim vratima. Samo tri dana kasnije napadnut je njihov dom u Derbyju. Nazir je optužen za krijumčarenje oružja te pokušaj ‘smještanja‘ bivšem prijatelju.

‘Obojica su, navodno, bili uključeni u uzgoj kanabisa, a njih su se dvojica posvađali. Došlo je do neke svađe zbog koje je Mohammed Nazir organizirao uvoz vatrenog oružja i streljiva u UK. To je učinjeno samo s jednom svrhom - da se njegov bivši prijatelj lažno uplete u taj uvoz i da mu se ‘smjesti‘‘, rekao je tužitelj Kevin Hegarty.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 00:28