StoryEditorOCM
Svijeti liječnici u čudu

Ova žena je popila toliko alkohola da je trebala biti klinički mrtva! A kad se otrijeznila, liječnicima nije bilo lako

Piše Vijesti SD
17. prosinca 2023. - 00:01

Jedna je Čehinja u regiji Uherskohradišťsko pretjerala s pićem u baru gdje je i kolabirala.

Prema pisanju čekog portala Blesk, pozvana je hitna pomoć, prenosi Fenix-magazin. Kad su stigli, djelatnici hitne pomoći iz Kroměříža bili su zbunjeni jer je kazaljka njihova instrumenta, koji je mogao izmjeriti samo razine alkohola u krvi do šest promila, stalno išla do kraja.

Pijanu ženu su vozilom hitne pomoći potom prevezli u bolnicu u Uherskohradišťsko u Kroměřížu gdje je primljena na odjel anesteziologije i reanimatologije.

Tamo su bolnički liječnici ostali u čudu jer je pacijentici izmjereno nevjerojatnih 8,6 promila alkohola u krvi.

Kad je nakon triježnjenja došla svijesti, žena je "agresivno komunicirala s medicinskim osobljem bolnice", prenosi Blesk.

Prema jednoj studiji, petina Čeha pije previše alkohola ili je ovisna o alkoholu.

Međutim, zadnjih godina postoji promjena u potrošnji. Prema informacijama Radio Praga, pjenušac se sve više poslužuje u barovima umjesto piva i žestokih pića. prenosi Fenix magazin.

Valja istaknuti kako su 4 promila alkohola u krvi gornja granica "podnošljivosti". No, uvriježeno je mišljenje da 5 promila alkohola u krvi može dovesti do kliničke smrti. Kad se sve to zna, onda je je pijana Čehinja kojoj je izmjereno 8,6 promila alkohola svojevrsni medicinski fenome koja će biti upisana u češku knjigu rekordima pijanstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 20:40