StoryEditorOCM
SvijetOTAC I SIN

Otkriveno kako je izgledao susret princa Harryja s kraljem Charlesom, nakon što mu je došao nenajavljeno

Piše Vijesti SD
10. veljače 2024. - 09:50

Susret princa Harryja i kralja Charlesa koji se zbio nedavno u Londonu izazvao je veliku pažnju medija. Jedni kažu da je to pozitivan pomak, kao i da britanski monarh obožava svog mlađeg sina, ali neki su mišljenja da je sastanak od 45 minuta i brzi prinčev povratak nazad u SAD govore sami za sebe – obiteljski odnosi nisu ni nalik onima iz ne tako davne prošlosti.

Kralj Charles i princ Harry bili su nekad jako bliski. Mlađi sin donosio je monarhu mnogo radosti, ako se izuzmu problemi iz adolescencije koju je obilježio Harryjev bunt protiv roditeljskog autoriteta. Njihov odnos navodno je bio i topliji od odnosa kojeg je kralj imao s Williamom, prenosi britanski Daily Mail.

image

Princ Harry

Henry Nicholls/Afp

Udaljenost Harryja i Charlesa doprinijela je tome da je takav odnos sada prošlost. Oni koji navijaju da sin i otac povrate prisnost koja je bila obilježje njihovog prijašnjeg odnosa, nadaju se njihovom novom susretu i daleko boljim detaljima. Bilo je naznaka da je Charles bio dirnut iznenadnom Harryjevom posjetom, koji je u London došao bez najave. Ali, pojavile su se i priče da je njegov dolazak izazvao izvjesnu uznemirenost.

Charlesu, koji se bori s novootkrivenom bolešću, potrebni su mir i tišina, pa je planirao u utorak otići u Norfolk, ali je Harryjeva posjeta poremetila njegove planove. Izvori kažu da je kralj bio jako nervozan dok je čekao sina. Za mnoge je bila zapanjujuća činjenica da Harry nije odsjeo u kraljevskoj rezidenciji nego u londonskom hotelu. 

image

Kralj Charles

Cropix/Igor Kralj

O čemu su otac i sin pričali, to znaju samo njih dvojica, ali sastanak od 45 minuta, odnosno 30, kako navodi Mirror, jedva da je dovoljan za neku drugu temu, osim one koja se nametnula, o zdravlju monarha.

– Međutim, princ bi također trebao posvetiti neko vrijeme razmišljajući o stresu koji je izazvao kralju – podsjetio je kolumnist Daily Maila Robert Jobson. Ova improvizirana posjeta poslužila je kao tužan podsjetnik na stalni raskol u kraljevskoj obitelji, teret s kojim se Charles teško nosi. Tu je i pitanje povjerenja, odnosno nedostatka istog. Princ se nalazi u takvoj poziciji da mu vlastita obitelj ne vjeruje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:20