StoryEditorOCM
SvijetOTVORIO DUŠU

Orbanova TV ispovijest: ‘Tretiraju nas gore nego Rusiju! Samo ovaj čovjek može zaustaviti rat...‘

Piše VIJESTI SD
30. kolovoza 2023. - 13:53

Mađarski premijer Viktor Orban iznio je zanimljiva razmišljanja u ugodnom ćaskanju s bivšim voditeljem Fox Newsa Tuckerom Carlsonom.

Požalio mu se da Sjedinjene Američke Države tretiraju njegovu zemlju gore nego Rusiju.

Orban i TV voditelj zadnjih godina otvorenu su gajili simpatije jedan prema drugome zbog sličnog svjetonazora. Carlson je za vrijeme rada na Fox Newsu bio jedna od najutjecajnijih osoba unutar republikanske stranke, a nakon odlaska je započeo vlastiti show na X-u (bivšem Twitteru).

- Mi smo članica NATO-a, mi smo saveznici Sjedinjenih Država, a tretiraju nas gore nego u Rusiju, kao što znate. Ma zašto je to tako - upitao se Orban, referirajući se na siječanj i otkazivanje sporazuma iz 1979. koji je osmišljen kako bi se izbjeglo dvostruko oporezivanje američkih i mađarskih poreznih obveznika

Carlson je istaknuo da Bidenova administracija nije podržala Orbanov reizbor prošle godine, za razliku od Trumpa.

Što se tiče ruske agresije na Ukrajinu, Orban je rekao da bi bilo mudro "pozvati Trumpa" da riješi stvar.

Orban je iznio stav da Rusija nikada ne bi izazvala rat da je Trump dobio još jedan mandat. Ustvrdio je da je Trumpova vanjska politika "najbolja na svijetu" unazad nekoliko desetljeća. Pozvao je Bidena i SAD da odmah sklope mir s Rusijom.

- Pozovite Trumpa, To je jedini izlaz. Znate, možete ga kritizirati zbog mnogih stvari, razumijem sve što se događa. Ali najbolju vanjsku politiku unazad nekoliko desetljeća vodio je upravo Trump. Nije pokrenuo nikakav novi rat. Lijepo se odnosio prema Rusiji i Sjevernoj Koreji, čak i prema Kinezima. Znate, on je zaslužan za Abrahamov sporazum, koji se pokazao najboljim za Bliski istok. Imao je jako dobru vanjsku politiku, rekao je.

- Kritiziraju ga jer nije dovoljno obrazovan da razumije globalnu politiku, ali da je on bio predsjednik u trenutku kada je počela ruska invazija... ne, Rusi to ne bi mogli učiniti. Trump je čovjek koji može spasiti zapadni svijet, a vjerojatno i ljudska bića u svijetu - poručio je Orban u intervjuu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:29