StoryEditorOCM
Svijetnovi poredak

Orban u dramatičnom obraćanju: ‘Europa nije svjesna. Dolazi promjena kakva nije viđena 500 godina‘

Piše Vijesti SD
27. srpnja 2024. - 22:24

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da Europska unija nije svjesna što se događa i upozorio je na novi, azijski orijentiran svjetski poredak.

"Europa je odustala od obrane vlastitih interesa. Sve što ona danas radi bezuvjetno slijedi prodemokratsku vanjsku politiku SAD-a pa čak i po cijenu samouništenja", rekao je Orban.

"Dolazi promjena koja nije viđena 500 godina. Ono sa čime se suočavamo je u stvari promjena svjetskog poretka", naglasio je, dodavši da će u njoj biti Kina, Indija, Pakistan i Indonezija kao "dominantni centar" svijeta, piše AP, a prenosi Dnevnik.hr.

Nakon toga je optužio Amerikance rekavši da oni stoje iza eksplozija koje su 2022. oštetile plinovode Sjeverni tok izgrađene za prijenos plina iz Rusije u Njemačku.To je nazvao terorističkim činom izvedenim u očitoj režiji Amerikanaca.

Također je podržao kandidaturu Donalda Trumpa za američkog predsjednika.

Rekao je kako Trumpova kandidatura za reizbor ima za cilj povući američki narod iz postnacionalističke liberalne države u nacionalnu državu i ponovio niz tvrdnji da je Trump nepravedno kažnjen kako bi se spriječio njegov povratak u Bijelu kuću."Zbog toga žele strpati u zatvor i žele oduzeti imovinu. A ako to ne uspije, žele ubiti", rekao je Orban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:45