StoryEditorOCM
SvijetINTERVJU ZA BBC

Olena Zelenska: ‘Kuhinja, djeca, crkva - to više nije za nas. Žena koja je ovo proživjela neće napraviti korak nazad‘; Otkrila kako izgleda njen život s ukrajinskim predsjednikom

Piše S.Pg.
25. studenog 2022. - 17:17
Olena Zelenska: ”Imali smo toliko strašnih izazova, vidjeli toliko žrtava, toliko razaranja, da nestanci struje nisu najgora stvar koja nam se može dogoditi”AFP

Ukrajinska prva dama Olena Zelenska kaže za BBC da će Ukrajina izdržati nadolazeću zimu unatoč hladnoći i nestanku struje izazvanima ruskim projektilima, te da će se nastaviti boriti u, kako ona to opisuje, ratu svjetonazora, jer "bez pobjede ne može biti mira".

BBC-jeva novinarka Lyse Doucet s ukrajinskom se prvom damom susrela u Kijevu, gdje su, kaže, zgrade mračne i hladne dok Rusija nastavlja udarati na ukrajinsku energetsku mrežu.

"Spremni smo ovo podnijeti", tvrdi Olena Zelenska koja je intervju dala u dobro osiguranom kompleksu u ulici koja je kijevski pandan londonskom Downing Streetu. "Imali smo toliko strašnih izazova, vidjeli toliko žrtava, toliko razaranja, da nestanci struje nisu najgora stvar koja nam se može dogoditi."

Podsjeća na rezultate nedavne ankete u koj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:31