StoryEditorOCM
Svijetnebo puno dronova

Odgovor na jučerašnji brutalni napad: Ukrajinci danas žestoko zasuli ruska skladišta nafte. Suklja vatra, širi se dim...

Piše vijesti sd
9. srpnja 2024. - 10:02

Ukrajina je danas žestoko udarila po skladištima nafte u Rusiji.

Rusi tvrde da su ih Ukrajinci zasuli dronovima, da ima mrtvih i ranjenih. Zapaljene su dvije trafostanice i skladište nafte, piše Reuters. Napadi su uslijedili nakon što je Rusija jučer raketom usred dana raznijela glavnu dječju bolnicu u Kijevu i zasula projektile diljem Ukrajine, ubivši najmanje 41 civila u najsmrtonosnijem valu zračnih napada u posljednjih nekoliko mjeseci.

Rusi tvrde da su uništili 38 bespilotnih letjelica, uključujući 21 iznad južne regije Rostov i sedam iznad Kurska, a obje graniče s Ukrajinom. Eksplozije su se čule u gradu Kalah na Donu u južnoj ruskoj regiji Volgograd, rekao je Telegram kanal Baza, koji ima izvore u ruskim policijskim snagama. U objavi na Telegramu, regionalni guverner Andrej Bočarov rekao je da su elektrana i skladište nafte zapaljeni krhotinama koje su pale iz bespilotnih letjelica koje su uništili ruski sustavi protuzračne obrane. Požar u trafostanici je odmah ugašen, ali se vatrogasci još bore s vatrom u skladištu nafte, rekao je Bočarov. U napadu nije bilo ozlijeđenih, kazao je, dodavši da nema opasnosti za stambene objekte.

Rusko ministarstvo obrane nije navelo Volgograd među regijama u kojima su uništene bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina. "Muškarac je poginuo, dvije osobe su ozlijeđene, a nekoliko je kuća oštećeno tijekom noći u regiji Belgorod koja graniči s Ukrajinom, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov na Telegramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 00:32