StoryEditorOCM
Svijetsiromašna naša

Objavljen popis zemalja EU po životnom standardu, Hrvatska pri vrhu onih gdje se jedva podmiruju osnovni troškovi

Piše vijesti sd
22. listopada 2024. - 10:00
U Hrvatskoj čak dvije trećine stanovništva ima teškoće s podmirivanjem osnovnih mjesečnih troškova (ilustracija)Joško Ponoš/Cropix

Životni standard važno je, vjerojatno i najvažnije političko i ekonomsko pitanje. Različite su metode njegova izračuna, ali teškoće s podmirivanjem osnovnih mjesečnih troškova čine se odličnim kriterijem koji može demantirati one što tvrde da se negdje živi jako dobro, samo što to većina ne vidi.

Prema kriteriju teškoća s podmirivanjem osnovnih mjesečnih troškova u Europskoj uniji najbolje stoji Nizozemska, gdje manje od petine građana ima problem sa servisiranjem osnovnih troškova. Druga na listi je Njemačka u kojoj takvi problemi muče 21,8 posto stanovnika, piše N1.

Iza njih slijede Švedska, Luksembug i Finska.

image

U Europskoj uniji najbolje stoji Nizozemska, gdje manje od petine građana ima problem sa servisiranjem osnovnih troškova. Party u Amsterdamu

Afp

Najteže je u Grčkoj, gdje 87,6 posto stanovnika ima probleme s podmirivanjem osnovnih životnih troškova. Slijede Bugarska sa 78,2 i Rumunjska sa 68,1 posto stanovnika.

Četvrto mjesto pripalo je Hrvatskoj u kojoj dvije trećine stanovništva, čak 66,3 posto, ima poteškoće s podmirivanjem osnovnih mjesečnih troškova. Za petama nam je Slovačka, a slijede je Litva, Portugal i Italija. 

Četvrto mjesto po teškoćama u podmirivanju osnovnih mjesečnih troškova, sa dvije trećine ugroženog stanovništva, ne čini se rezultatom za samohvalu.

Kompletnu listu i postotke možete pogledati OVDJE.

image

Najteže je u Grčkoj, gdje 87,6 posto stanovnika ima probleme s podmirivanjem osnovnih životnih troškova (ilustracija)

Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 10:01