StoryEditor
Svijetzaboravi šampanju

Objava projekcija izbornih rezultata u stožeru Marine Le Pen, treba vidjeti kako su okupljeni pristaše ostali kao da ih je netko u sekundi zalio hladnom vodom

Piše PSD
24. travnja 2022. - 21:12
Marine Le Pen nakon objave projekcija rezultata snimala se za selfije, poznato je da nitko nije znao sakrit suze ko MarinaThomas Samson/AFP

Predsjednički izbori u Francuskoj zabrinuli su ne samo Francuze nego i države Europske unije. Predsjednički kandidat Emmanuel Macron jedan je od lidera EU-a, a kandidatkinja s desne strane političkog spektra Marine Le Pen slovi kao protivnica Unije i privržena Putinu.

U 20 sati najavljena je objava projekcija izbornih rezultata koje do sada nikada nisu podbacile u konačnome rangu. Te projekcije Macronu su dale 58,2 posto glasova, a Le Pen 41,2 posto.

Alex Sulzer na Twitteru objavio je nekoliko zanimljivih tweetova iz stožera Marine Le Pen. Jedan sadrži baš video objave projekcija u njenom stožeru u kojem se u samo nekoliko sekundi, u jednom švenku kamerom, velika očekivanja prvih redova pretvaraju u razočaranje sredine sale.

Politički aktivisti koji su se mjesecima mučili na terenu sanjajući snove o dolasku na vlast, umjesto pripremljenim šampanjcem zaliveni su hladnom vodom.

Drugi Sulzerov zanimljivi tweet prikazuje 18-godišnjeg mladića Davida Tanguyja iz Reconquêtea koji je došao podržati Marine Le Pen, ali nije pušten u dvoranu nego je, nasmiješen, ali nesretan, ostao ispred rampe.

"Tanguy, 18, saznaje da je rasistička stranka rasistička", jedan je od ciničnih komentara te objave.

Valjda će Macron, kao predsjednik svih Francuza, to ispraviti u drugome mandatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 05:25