StoryEditor
Svijet‘devious licks‘

Novi TikTok trend: djeca uništavaju školsku imovinu, razbijaju i kradu umivaonike... Neke škole počele su zaključavati zahode

Piše PSD
20. rujna 2021. - 16:41

Učenici uništavaju školske zahode diljem zemlje, a rezultate objavljuju na popularnoj društvenoj mreži, javlja CNN, a prenosi N1

TikTok pokušava spriječiti ovaj izazov uklanjanjem brojnih videozapisa objavljenih na ovoj platformi.

Pretraživanje ključnih riječi (“devious licks”) ne daje rezultata. Iz kompanije ističu da takav sadržaj narušava njihove smjernice te da je promoviranje sigurnih i pozitivnih iskustava glavni cilj TikToka.

- Očekujemo da će naša zajednica ostati sigurna i odgovorno stvarati. Ne dopuštamo sadržaj koji promiče ili omogućuje kriminalne aktivnosti. Uklanjamo ovaj sadržaj i preusmjeravamo hashtagove i rezultate pretraživanja na naše smjernice kako bismo obeshrabrili takvo ponašanje - rekao je glasnogovornik TikToka za CNN.

Korisnici TikToka su takve videe počeli dijeliti i na drugim društvenim mrežama pa ako naziv izazova upišete u tražilicu na Twitteru, pojavit će se videozapisi na kojima se prikazuje krađa umivaonika i ostale školske imovine.

Neke škole u SAD-u su počele zaključavati zahode kako bi spriječile ovakvo ponašanje.

No, psiholog John Duffy navodi da se neka djeca zatvaraju u zahode zbog socijalne anksioznosti pa bi brojna djeca zbog zaključavanja zahoda mogla postati anksiozna.

Duffy navodi da je važno da roditelji budu upoznati s najnovijim trendovima i izazovima na društvenim mrežama kako bi mogli o tome razgovarati sa svojom djecom. Roditelji bi trebali djeci objasniti koje su moguće negativne posljedice ako uništavaju školsku imovinu te bi im trebali navesti neke pozitivne stvari kojima bi se unjesto toga mogli baviti, piše N1.

item - id = 1128715
related id = 0 -> 1136530
related id = 1 -> 1136220
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 04:16