StoryEditorOCM
Svijetne čini se dobro

Novi detalji oko nestanka Srpkinje Ane Walshe, otkriveno što je suprug Brian pretraživao na internetu. Anina majka: Zet nije bio iskren, imam neki osjećaj

Piše PSD
9. siječnja 2023. - 23:15

Ana Walshe nestala je 1. siječnja 2023. i njen nestanak pobudio je veliko zanimanje u Sjedinjenim Američkim Državama, a i u regiji jer je Ana unuka Titova generala JNA Nikole Ljubičića, kako je pisala Slobodna Dalmacija.

Suprug nestale Srpkinje Ane Walshe, koja je zadnji put viđena 1. siječnja, nakon njezina je nestanka na internetu pretraživao pojmove ‘kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma‘ te ‘kako raskomadati tijelo‘, piše CNN.

Istražitelji koji se bave njezinim nestankom sumnjaju da je ubijena nakon što su u posljednja tri dana došli do novih informacija.

Također, izjave Anina supruga, Briana Walshea (47), o tome gdje je bio u vrijeme njezina nestanka, ne slažu se s njegovim stvarnim kretanjem. Anin suprug Brian je uhićen u nedjelju u njihovoj kući, i to zbog ometanja istrage.

image

Ana Walshe unuka je generala JNA Nikole Ljubičića

Screenshot Instagram

Američki mediji javljaju da je prilikom pretrage kuće u kojoj je Ana Walshe živjela sa suprugom i njihovo troje djece, pronađen nož, kao i tragovi krvi. Također, dan nakon što je Ana nestala Brian Walshe je u trgovini kupio opremu za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara u gotovini, navode američki mediji. Policiji je lagao da je išao sinu kupiti sladoled. Određena mu je jamčevina u iznosu od 500.000 dolara.

Milanka Ljubičić, majka nestale Srpkinje, izjavila je da joj je teško palo što nije otišla vidjeti kćer 25. prosinca kada ju je ova pozvala da dođe.

Četiri dana za prijavu nestanka

- Molila me je da dođem 25. prosinca, a ja se nisam mogla spremiti tako brzo. Sada mi je jako, jako teško što to nisam napravila, pa makar sve ostavila - rekla je gospođa Milanka za beogradske medije.

Kako kaže, dok je bila u SAD-u nije primijetila ništa čudno u odnosu kćeri i njezina supruga, Briana.

- U 16 mjeseci sam više puta bila kod njih, ništa loše nisam primijetila, ali doslovno. Oni su uvijek bili raspoloženi i nasmijani, zbijali šale - rekla je Anina majka.

- Samo se nadam toj vijesti, samo da je živa, ništa drugo mi nije bitno.

Rekla je i da je imala osjećaj da suprug njezine kćeri nije bio iskren.

image

Privođenje Briana Walshea, policijskoga znanca

Screenshot Twitter

- Rekao je da je Ana dobro, znači očito je znao gdje je ona. Imam neki osjećaj, mada možda to i nije točno to - rekla je uznemirena majka.

Dodala je i da s Brianom ne komunicira jer ne zna engleski te da joj nije jasno zašto je prijavio Anin nestanak tek nakon tri, skoro četiri dana.

Podsjetimo, Ana je posljednji put viđena u svojoj kući, u Cohassetu u američkoj saveznoj državi Massachusetts, 1. siječnja, a policija se obratila javnosti za pomoć. Viđena je kako izlazi iz kuće oko četiri sata ujutro 1. siječnja da bi se odvezla do Zračne luke ‘Logan‘ u Bostonu, gdje se trebala ukrcati na let za Washington.

Prodavač lažnog Andyja Warhola

Ana, međutim, nije ni stigla do aerodroma, kako kaže šef policije, a nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebala stići do zračne luke.

Ana Walshe je imala kartu za let za Washington za 3. siječnja, ali su je navodno zvali da dođe ranije zbog nekog hitnog poslovnog slučaja.

Ana Walshe se u SAD doselila 2005., iz Beograda. 

U svibnju 2018. Brian Walshe optužen je pred Okružnim sudom SAD-a u Massachusettsu za prijevaru nakon što je FBI rekao da je prodao dvije lažne slike Andyja Warhola na eBayu. Istražitelji FBI-ja tvrde da su Brian ili Ana koristili njezin eBay račun za prodaju slika u studenom 2016., manje od godinu dana nakon što su se vjenčali, piše CNN.

Žalba ne tereti Anu za kazneno djelo, ali navodi da je razgovarala s osobom koja je kupila krivotvorine nakon što je kupac saznao da slike nisu autentične i pronašao njezin telefonski broj na poslu.

U dokumentu se također navodi da je Brian Walshe uzeo prava umjetnička djela od prijatelja da ih proda, ali to nikada nije učinio. Prijatelju nije nadoknadio za vrijednost umjetnina, tvrde tužitelji.

U listopadu 2018. optužen je za elektroničku prijevaru, posjedovanje krivotvorene robe i nezakonite novčane transakcije.

Prošle godine priznao je krivnjuu po tri od četiri točke u zamjenu za kaznu zatvora. Također je pristao vratiti umjetnine ili ih platiti.

image

Ana je zadnji put viđena 1. siječnja 2023.

Screenshot Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. ožujak 2023 20:39