StoryEditor
Svijetmisteriozna otmica

Novi detalji istrage o nestanku britanske djevojčice: svjedok je u Španjolskoj vidio Maddie s pedofilom?

7. lipnja 2020. - 15:39
Madeleine McCannAFP

Svjedok je tvrdio kako je vidio Madeleine McCann da s nekim muškarcem u Španjolskoj ulazi u njemački Volkswagen kombi nekoliko tjedana nakon što je malena britanska djevojčica nestala iz apartmana u Portugalu 3. svibnja 2007. godine, ekskluzivno donosi Mail on Sunday.

List kaže kako su ti podaci, a svjedočanstvo datira iz rane faze istrage Madeleininog nestanka, sada ponovno izvučeni na svjetlo dana i imaju novu težinu nakon što je prije nekoliko dana objavljeno da je 43-godišnji njemački pedofil, provalnik i diler Christian Brueckner glavni sumnjivac za otmicu djevojčice

Svjedok je navodno vidio Maddie kako izlazi iz popularnog restorana Tunnels u španjolskom gradiću Alcossebre i ulazi u kombi s neidentificiranim muškarcem. Bilo je to 28. svibnja 2007. godine, a Alcossebre se nalazi oko 900 kilometara od mjesta Praia da Luz. U to je vrijeme britanska policija tražila od španjolske i njemačke policije da se uključe u istragu, te da se provjere moguće snimke iz tog područja i svjedoke, ali nije poznato što je od toga napravljeno.

Fokus na kući

Policija se sada koncentrirala i na kuću u portugalskom seoskom području u selu Foral koju je Brueckner redovito posjećivao u mjesecima nakon nestanka trogodišnje britanske djevojčice. Kuća se nalazi oko 60 kilometara od apartmanskog naselja Ocean Club u Praia da Luz iz kojeg je Madeleine nestala. Tu kuću policija nikad prije nije pretražila, hoće li nešto pronaći sada teško je reći budući da je kuća renovirana između 2002. i 2009. godine.

Postojala je mogućnost da Brueckner ovog vikenda izađe iz zatvora u Kielu gdje služi kaznu za preprodaju droge i odslužio je dvije trećine pa ima pravo tražiti da bude pušten na uvjetnu slobodu, ali se to najvjerojatnije neće dogoditi s obzirom na to da je sada glavni osumnjičeni za otmicu, a njemačka policija je uvjerena u ubojstvo Madeleine McCann.

Belgijski istražitelji sada pokušavaju otkriti ima li Brueckner veze s misterioznim ubojstvom 16-godišnje Carole Titze 1996. godine. Carola je nestala 5. srpnja te godine dok je s roditeljima bila na odmoru u flamanskom resortu u De Haanu. Nakon više od 20 godina njemačka je policija ponovno pokrenula i istragu o nestanku šestogodišnjeg Renea Hassea koji je nestao u Algarveu 1996. godine, a Bruecknera se dovodi i u vezu s mogućom otmicom petogodišnje Inge Gehricke 2015. godine. Spiegel tvrdi kako je pedofil Brueckner na online chatu govorio kako će „zgrabiti za sebe nešto malo i koristiti to danima”, te dodao kako je najsigurnije uništiti sve dokaze nakon toga.

Inače, Bruecknera su dok je bio beba usvojili Brigitte i Fritz Brueckner, ali su ga poslali u popravni dom nakon što se više nisu mogli nositi s njegovim sve problematičnijim ponašanjem i kriminalnim radnjama, naročito nakon što je Fritz doživio prometnu nesreću i ostao vezan uz kolica. Brigitte nije mogla izlaziti na kraj s delikventnim tinejdžerom i njegovati supruga...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 05:16