StoryEditor
SvijetAKO STE SE PITALI...

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn potvrdio dobru vijest za čitavu Europu: Pfizerovo cjepivo dobit će ‘zeleno svjetlo‘ u EU 23. prosinca

Piše PSD.
15. prosinca 2020. - 13:56

Kako javlja njemački Bild, regulatorno tijelo EU-a, EMA, planira odobriti Pfizer-BioNTechovo cjepivo 23. prosinca. Javljaju kako ovu informaciju doznaju iz krugova Europske komisije, ali i iz njemačke vlade, prenosi telegram.hr.

Dodaju kako njemačka vlada planira početi s cijepljenjem još ove godine, odnosno odmah iza Božića, točnije 26. prosinca.

Sve im je, dodaju, potvrdio i ministar zdravstva u njemačkoj vladi, Jens Spahn rekavši kako je to dobra vijest za cijelu EU.

“Čim prije počnemo s cijepljenjem, pomoći ćemo smanjiti patnju i smrtne slučajeve”, rekao je Spahn o početku cjepiva. Ipak, nije precizirao datum i dodao je kako se može početi cijepiti dva do četiri dana nakon službenog odobrenja.

Bild dodaje i kako bi Njemačka u prva tri mjeseca 2021. trebala dobiti od 11 do 13 milijuna doza cjepiva.

Nedugo nakon Bilda, i Reuters javlja istu informaciju. Potvrđeno im je kako će EMA odobriti cjepivo 23. prosinca, a izvor im je također iz njemačke vlade.

Reuters dodaje kako je EMA ranije rekla da planira objaviti mišljenje o Pfizerovom cjepivu do 29. prosinca, a o cjepivu Moderne do 12. siječnja. No, prema ovim informacijama se čini kako su ubrzali proces.

Reuters je kontaktirao agenciju EMA za komentar, iz koje su poručili kako će odluku donijeti najkasnije do 29. prosinca, te odbili potvrditi nove informacije iz EU komisije i njemačke vlade. Iz BioNTecha također nisu komentirali nove informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 10:43