StoryEditorOCM
Svijetpomračeni um

Njemačka policija traga za muškarcem koji je 10-godišnjeg dječaka iz Ukrajine bacio s mosta: ‘Govorio je ruskim jezikom‘

Piše vijesti sd
4. rujna 2023. - 12:54

Prema policijskom izvješću koje prenosi frankfurtski portal Fenix-magazin, u subote se u Einbecku u Donjoj Saskoj nekoliko ukrajinske djece igralo na mostu iznad Mühlenkanala kada im je pristupio muškarac u 40-im i obratio im se na ruskom jeziku.

Pritom ih je kritizirao zato što su govorili ukrajinski jezik. Prema iskazima djece, navodno je njihovu zemlju optužio i za izazivanje rata.

Pod okolnostima koje se tek trebaju utvrditi, nepoznati muškarac je najprije "povukao jednu djevojčicu za kosu“, a potom je "zgrabio 10-godišnjeg dječaka i bacio ga preko ograde mosta u kanal“.

-Dječak je udario u željezne nosače koji su bili pričvršćeni ispod ograde mosta, pri čemu je zadobio ozljede glave i lijevog stopala, rekao je glasnogovornik ureda tužitelja dodajući kako je dječak odveden u bolnicu iz koje je kasnije pušten.

Napadač je zatim pobjegao, a njemačka policija je raspisala tjeralicu.

Državno tužiteljstvo u Göttingenu je pokrenulo istragu “zbog pokušaja ubojstva iz nehata”. Državni odvjetnik je napad ocijenio politički motiviranim. Nepoznati počinitelj je, po opisu djece, star između 40 i 45 godina. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:45