StoryEditorOCM
Svijetdemantirali ga

Nizozemski znanstvenik: ‘Predvidio sam potres u Turskoj!‘; EMSC poslao snažnu poruku: ‘Dobio bi Nobela, ali...‘

Piše Vijesti SD
6. veljače 2023. - 21:45

- Sve dok metoda nije znanstveno dokazana, zadržat ćemo našu politiku: odbijamo da se naše kanale povezuje s tvrdnjama o predviđanju, poručili su iz EMSC-a nizozemskom istraživaču Franku Hoogerbeetsu koji tvrdi kako je predvidio razorni potres u Turskoj. 

- I iskreno govoreći, da je netko doista u stanju predvidjeti potrese, zaslužio bi Nobelovu nagradu! Dakle, umjesto da se iznose neprovjerene tvrdnje na društvenim mrežama, bolje je dokazati valjanost metode u znanstvenom radu. Kao i uvijek nakon razornih potresa, društvene mreže vrve tvrdnjama da su X ili Y to predvidjeli! U ovom trenutku predviđanja ne postoje. Ne slušajte ljude koji tvrde da su u tome uspješni!, dodali su na svojem Twitteru. 

Podsjetimo, predviđanje europskog istraživača pokazalo se točnim. Izvjesni Frank Hoogerbeets iz Harlema u Nizozemskoj na svom Twitteru je 3. veljače ove godine, u 13.03 sati objavio kako će Tursku, odnosno njezin južno-centralni dio u blizini Sirije, Jordana i Libanona, kako je on napisao "prije ili kasnije" pogoditi potres jačine 7.5 stupnjeva.

Ono što je Hoogerbeets "predvidio", nažalost se i obistinilo i taj dio Turske je noćas pogodio strašan potres magnitude 7.8, usmrtivši prema dosadašnjim informacijama najmanje 300 ljudi, dok ih je više od dvije tisuće ozlijeđenih.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. ožujak 2023 11:57