StoryEditorOCM
SvijetTragedija

Nisu dočekali spasioce: objavljena posljednja fotografija bake i djeda s unukom, nedugo nakon toga krov je popustio...

Piše JL
1. listopada 2024. - 16:16

Objavljena je posljednja fotografija bake i djeda s unukom, dok već drugi sat sjede na krovu svoje kuće, čekajući spasitelje zbog jakih poplava nakon uragana Helene u Sjevernoj Karolini. Nisu dočekali dolazak spasilačkih službi, prenosi Daily Mail.

Slikala ih je njihova kći Megan, majka sedmogodišnjeg Micaha dok je kuću u Ashevilleu polako uništavala voda. Nažalost, nedugo nakon slike krov je popustio. Baka, djed i Micah su se utopili, ali Megan je uspjela preživjeti jer je zapela za nešto u bujici, zbog čega je mogla držati glavu iznad vode, prenosi Jutarnji list.

image

poplave nakon uragana Helena/ilustracija

Joe Raedle/Getty Images Via Afp

Spasilačka služba je po nju stigla sat vremena kasnije i trenutno se oporavlja na odjelu intenzivne njege.

- Promatraju automobile kako plutaju, dio kuće na kojoj sjede je ispred njih. Zvali su pomoć, ali nisu jedini koje treba spasiti. Ovo je definitivno trenutak kad preostaje samo vjera - napisala je na Facebooku Meganina sestra Jessica Drye.

Kasnije je dodala da ne može riječima dočarati tugu i razaranje kroz koje prolaze, zbog gubitka obitelji, uz zamolbu da se poznanici mole za njih kako bi lakše prebrodili tragediju.

Pokrenuta je GoFundMe stranica za pomoć Megan. Razaranje i šteta u Sjevernoj Karolini opisuje se kao nezamisliva, nakon što je SAD pogodio uragan Helene. Zabilježeno je 128 smrtnih slučajeva u šest država, dok se stotine ljudi još uvijek vode kao nestali.

image

poplave nakon uragana Helena/ilustracija

Joe Raedle/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 16:27