StoryEditor
Svijetkritika zapada

Nikolaj Patrušev, Putinov bliski suradnik: Ukrajina bi mogla buknuti tako da će milijuni Ukrajinaca potrčati potražiti sklonište na drugim mjestima

Piše PSD
25. studenog 2021. - 17:47
Nikolaj Patrušev rekao je da je Zapad, u potrazi za vlastitim ciljevima, uspostavio protektorat u Ukrajini i uništio gospodarstvo zemljeAFP

Jedan od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina i tajnik moćnog ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev, izjavio je u intervjuu tamošnjem mediju Argumenti i fakti, da je Zapad, u potrazi za vlastitim ciljevima, uspostavio svoj protektorat u Ukrajini i uništio gospodarstvo ove zemlje. Kao rezultat toga, društvo je svedeno na bezakonje, a određeni slojevi stanovništva osiromašili su, piše Geopolitika.

Prema njegovu mišljenju, stanje u toj zemlji je toliko eksplozivno da se milijuni ukrajinskih građana preko noći mogu pretvoriti u izbjeglice.

image
Patrušev uz Vladimira Putina
AFP

“U svakom trenutku Ukrajina bi mogla buknuti tako da će milijuni Ukrajinaca potrčati potražiti sklonište na drugim mjestima”, izjavio je Patrušev, čije riječi prenose i brojni drugi ruski mediji.

Patrušev smatra kako je glavni razlog za pojavu ovakvih katastrofalnih scenarija politika Zapada, i kaže sljedeće:

“Zapad bi trebao napustiti svoju politiku miješanja u unutarnja pitanja drugih zemalja, od nametanja svojih uvjerenja uporabom grube vojne sile.”

image
Nikolaj Patrušev s ministrima obrane i vanjskih poslova Sergejem Shoiguom i Sergejem Lavrovom
 
AFP

Podsjećamo: u prošlu srijedu Nikolaj Patrušev u Moskvi je razgovarao sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Johnom Sullivanom, a prije toga ugostio je i direktora američke CIA-e Williama Burnsa. Patrušev je prije nekoliko dana kazao i kako bi se sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Joea Bidena mogao održati prije kraja ove godine, za što, međutim, još nema nikakvih službenih potvrda, piše Geopolitika.

item - id = 1146059
related id = 0 -> 1145767
related id = 1 -> 1145816
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2021 17:48