StoryEditorOCM
Svijetslučaj iz poljske

Nevjerojatna priča: 10-godišnji dječak u dugovima jer majka alkoholičarka ne plaća režije, protiv njega podignuta tužba

Piše PSD
16. studenog 2022. - 10:36

Nevjerojatna priča stiže iz Poljske - dječak Przemek ima samo deset godina i trebao bi preuzeti dugove svoje majke alkoholičarke.

Njegov već je neko vrijeme mrtav, majka se nije brinula o njemu. Njoj su zabave vjerojatno bile važnije od djeteta, piše poljski portal polsatnews.

Dječak je oduzet majci nakon što se otkrilo kako je stan pretvorila u “stan za zabavu”. On sada živi kod udomiteljske obitelji. Ondje priča tužne priče: ponekad je cijelu noć čekao pred vratima stana jer se majka zabavljala. Nije imala ni milosti prema životinjama. Jednom je navodno jednostavno bacila dječakovog bolesnog zamorca kroz prozor. Prema pričama dječaka, tri dana nije imao ništa za jelo. Jedino što je pronašao u stanu bila je zdjela za šećer. Potom je pojeo šećer, kaže dječakova udomiteljica Monika B, prenosi Fenix magazin.

Sada izlazi na vidjelo još jedan nevjerojatan detalj: dječak je u dugovima, iako ne može pomoći. Vlasnik je stana u kojem njegova majka živi dugi niz godina. Stan je naslijedio od svoje bake. Iako ne treba plaćati najamninu, postoje dodatni troškovi koje kao vlasnik stana treba platiti stambenoj zajednici. Međutim, Przemekova majka nikada nije ništa plaćala. Ona sada duguje oko 30.000 zlota (oko 6.400 eura). No, budući da je Przemek vlasnik, sada bi on to trebao platiti. Udomiteljska obitelj već je zamolila majku neka napusti stan. Ali ona je to odbila.

U međuvremenu, dugovi i dalje rastu, a stambena zajednica sada je podigla tužbu protiv maloljetnog vlasnika.

– On ima prava, ali i dužnosti, rekla je glasnogovornica Okružnog suda u Świdnici na jugozapadu Poljske. 

A majka? Sinu ne plaća ni 22 eura koliko bi morala plaćati mjesečno uzdržavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 06:12