StoryEditorOCM
SvijetCall of Duty

Nevjerojatna podudarnost napada u Moskvi s video igrom, u njoj teroristi ‘Al-Qatala‘ zauzimaju stadion u Verdansku

Piše vijesti sd
25. ožujka 2024. - 13:34

Posljedice terorističkog napada na Crocus City Hall u Moskvi, u kojemu su poginule 133 osobe, a ozlijeđene su 154 osobe, i za koji je odgovornost preuzela Islamska država (ISIS), još se analiziraju u cijelom svijetu.

image

U videoigri ‘Call of Duty: Modern Warfare‘ teroristi napadaju stadion Verdansk u fiktivnoj državi Urzikstan, a ne Crocus City Hall u Moskvi

Afp

Pojavile su se i najrazličitije usporedbe, pa tako i ona u kojem se teroristički napad povezuje videoigrom "Call of Duty: Modern Warfare" iz 2019. godine. U njoj se međunarodne snage za specijalne operacije, predvođene SAD-om i Ujedinjenim Kraljevstvom, bore protiv terorističke organizacije "Al-Qatala" koju predvodi Zimra.

image

U videoigri ‘Call of Duty Modern Warfare‘ međunarodne snage za specijalne operacije, predvođene SAD-om i Ujedinjenim Kraljevstvom, bore se protiv terorističke organizacije "Al-Qatala" koju predvodi Zimra

Afp

- Kroz cijelu priču, igra prati SAS-ova operativca Johna Mac Travisa (obično nazivanog "kapetan Price") i CIA-ina operativca Alexa. Dio videoigre koji se tiče fiktivnog terorističkog napada na stadion Verdansk odvija se tijekom ranih misija kampanje. Verdansk je grad koji se nalazi u fiktivnoj državi Urzikstan, koja graniči s Rusijom. Tijekom kampanje, igra prikazuje teroristički napad na stadion Verdansk tijekom utakmice, koji su izveli teroristi Al-Qatala. Cilj napada je počiniti masovno ubojstvo i stvoriti kaos diljem Urzikstana. Generala je na kraju ubio vođa Al-Qatala, Imran Zakhaev, tijekom opsade ruskog veleposlanstva u Urzikstanu, objašnjava izvor Kurira.

image

U terorističkome napadu na Crocus City Hall u Moskvi poginule se 133 osobe, a ozlijeđene 154

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 13:34