StoryEditorOCM
Svijetkladioničarska posla

Netko je uložio čak 14 milijuna dolara na Trumpovu pobjedu, američke vlasti poslale upozorenje

Piše J. K.
23. listopada 2024. - 21:03

Do američkih predsjedničkih izbora ostala su tri tjedna, sve ankete upućuju na minimalnu razliku između Donalda Trumpa i Kamale Harris i nitko pametan ne bi stavio baš veliku ‘lovu‘ na pobjedu jednog od kandidata. Ali svijet kladionica ponekad funkcionira drukčije. Časopis Newsweek otkrio je da neki ljudi polažu milijune dolara na rezultate predsjedničke utrke i to baš na pobjedu Trumpa.

Polymarket, jedno od vodećih tržišta političkih kladionica sa sjedištem u inozemstvu, koje djelomično financira suosnivač Pay Pala, rizični investitor i politički aktivist Peter Thiel, dalo je Trumpu oko 60 posto šanse za pobjedu na izborima. Omjeri klađenja su varirali tijekom izbora, no čini se da jedan jedini trgovac presudno utječe na kladioničarsko tržište. 

Od utorka navečer, kladioničar poznat jedino po pseudonimu Fredi9999, kupio je više od 15 milijuna udjela, procijenjenih na 8,7 milijuna dolara, kojima se kladio da će Trump pobijediti na izborima. Još 3 milijuna udjela stavljeno je na mogućnost Trumpove pobjede po "narodnim glasovima" koji podrazumijevaju postotak glasova koje kandidat dobije u 50 saveznih država i Washingtonu. No, da ni to ne bude malo, još milijun i pol stavljeno je na Trumpovu pobjedu u Pennsylvaniji, ključnoj državi koja će, tako se pretpostavlja, odlučiti pobjednika ovih izbora.

Sve u svemu, vrijednost uloga Fredija9999 procijenjena je na više od 14 milijuna dolara na ovoj kriptiranoj kladioničarskoj platformi koja djeluje izvan dosega američkih regulatornih tijela. Profil Fredija9999 pruža jedna nekoliko detalja o njihovom identitetu, samo toliko da se pridružio platformi u lipnju 2024. Američke vlasti upozorile su na mogućnost manipulacije na tržištima klađenja koja su donedavno bila ilegalna u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 21:04