StoryEditorOCM
Svijetsvi su zabrinuti

Netanyahu se vraća na vlast u Izraelu, i to s najdesnijom vladom u povijesti ove zemlje; njegovi partneri imaju povijest zapaljivih izjava o Palestincima

Piše Hina
29. prosinca 2022. - 08:42
Netanyahu (73), koji se na sudu bori protiv optužbi za korupciju, već je bio premijer najdulje u izraelskoj povijesti, uključujući rekordnih 12 godina mandata od 2009. do 2021. i trogodišnji period u kasnim 90-imaRonaldo Schemidt/Afp

Nakon što je kratko bio u oporbi, Benjamin Netanyahu u četvrtak se vraća na vlast u Izraelu i predvodit će prema analitičarima najdesniju vladu u povijesti zemlje.

Visoki sigurnosni dužnosnici i policajci već su izrazili zabrinutost zbog njezina smjera, kao i Palestinci.

"Za Netanyahuove partnere to postaje vlada iz snova", rekao je za AFP Yohanan Plesner, predsjednik think-tank Instituta za demokraciju Izraela.

"A san jedne strane je noćna mora druge", rekao je Plesner i dodao da se očekuje da će "ova vlada povesti zemlju potpuno novom putanjom".

Netanyahu (73), koji se na sudu bori protiv optužbi za korupciju, već je bio premijer najdulje u izraelskoj povijesti, uključujući rekordnih 12 godina mandata od 2009. do 2021. i trogodišnji period u kasnim 90-ima.

U proljeće 2021. s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:03