StoryEditorOCM
SvijetSTATISTIKE ZARAZE

Nenad Bakić: Hrvatska i Švedska bilježe najveći tjedni pad broja slučajeva, na vrhu tablice su ovi koji su nas mučili krajem kolovoza. Karma!

Piše PSD.
16. rujna 2020. - 14:23

Evo nas i na vrhu liste (u ovom slučaju na dnu je najbolje) tjedne promjene u broju slučajeva, doduše, sutra možda neće biti pa da zabilježimo - objavio je na svom Facebook profilu Nenad Bakić, koji studiozno prati i bilježi sve podatke vezane uz širenje pandemije covida-19.

"A tko pod drugim jamu kopa ... ne budimo zluradi, ali sjetimo se izjave gospodina Kacina i pogledajmo kako njima ide, a kako nama - ovaj razvoj više nema veze sa sredinom kolovoza i podsjetimo se što je rekao:

'Kacin: Hrvatska postaje ozbiljna prijetnja svim zemljama EU, prije svega Sloveniji ... Vrijeme će pokazati koliko je situacija s njima vrlo dramatična. I sam imam mnogo razloga za zabrinutost'.

Netko može reći da su u broju slučajeva na milijun ljudi u 7 dana još malo bolji od nas - jesu, malo, iako sve više testiramo (i tu su još malo bolji od nas).

(Ovo sve je naravno 'bolji/gori' uvjetno jer ima i mišljenja da je dobro da se zemlja što više 'prokuži' po ljeti.)

Kako bi zaključak o demagogiji stavljanja Hrvatske na crvenu listu bio lakši, napomenimo da i g. Kacin može nesmetano ulaziti/izlaziti iz naše zemlje: 'Slovenski državljanin i stranac sa prebivalištem u Sloveniji, koji je vlasnik nekretnine ili stambenog plovila, ili ima po ugovoru o najmu ili zakupu pravo korištenja imovine, kanalskih čamaca ili terena u kampu u jednoj od susjednih država (Italija, Hrvatska, Austrija i Mađarska), iz koje ulazi u Sloveniju zajedno s članovima uže obitelji, što mora dokazati odgovarajućim dokazima, može ući u Sloveniju bez karantene, čak i ako se jedna od susjednih država nalazi na popisu zemalja s pogoršanom epidemiološkom slikom (crveni popis), Slovenija međutim, mora se vratiti u roku od 48 sati nakon napuštanja zemlje.'

Ili kao što je Tegnell rekao: 'Ovo nije natjecanje, svi smo u tome zajedno", pa ne zaboravimo ni svoje (ne svih nas) grijehe u zluradom brojaju umrlih u Švedskoj uz nevjerojatna podmetanja (zbog koji svih osjećamo susramlje) da namjerno ubijaju svoje starce. Kako je sada skoro cijela EU prihvatila 'švedski model', naravno da je onima koji su racionalno pristupili evaluaciji od početka, psihološki lakše nego onima koji misle da se u 'modelu' radi o ubijanju starijih"...

 

Inače, Bakić je u jednoj od svojih prethodnih objava konstatirao kako Hrvatska i Švedska bilježe najveći tjedni pad broja (novih) slučajeva, ali i napomenuo kako je "ionako skoro cijela EU u tzv. 'švedskom modelu'", zbog čega u tome ne treba "tražiti neko značenje kojeg nema". Ipak primijetio je: "2/3 na vrhu su ovi koji su nas mučili krajem kolovoza. Karma!", te da su naši mediji to popratili daleko slabije nego kad smo bili na drugom kraju tablice.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. siječanj 2023 07:19