StoryEditorOCM
SvijetOKRIVLJUJE DRUGE

‘Nemoj mi svirati po jednu strofu, nego cijelu pjesmu, platio sam ti, razbit ću ti harmoniku!‘ Poslije je harmonikaš završio mrtav, a ubojica negira zločin

Piše MOZAIK SD
23. listopada 2022. - 19:09

Ovog proljeća u Srbiji smrtno je stradao harmonikaš, a optuženi za zločin otac je sedmero malodobne djece. Naime, Aleksandar Selimović (35), optužen za nanošenje smrtonosnih ozljeda harmonikašu Feratu Asanoviću (68) 3. svibnja ove godine, negirao je zločin pred Višim sudom u Nišu, piše Nova.rs. Priznao je da je Asanovića samo ošamario i to u obranu konobarice, a za Asanovićevu smrt okrivio je osoblje konobe koje, kako je istaknuo, nije pozvalo hitnu pomoć koja bi harmonikašu spasila život.

Zamjenik Višeg javnog tužilaštva Aleksandar Kaličanin izjavio je da su u vrijeme incidenta optuženi i oštećeni bili u istoj kafiću u Rendgenovoj ulici u Nišu.

“Optuženi je tražio da mu oštećeni svira, što je on i učinio, te mu se u jednom trenutku obratio riječima: “Nemoj mi svirati po jednu strofu, nego cijelu pjesmu, platio sam ti, razbit ću ti harmoniku!“ oštećeni je odsvirao još nekoliko pjesama, rekao mu da je umoran i da želi ići kući, no Selimović ga je gađao instrumentom, a zatim ga deset puta udario šakama po glavi i vratu.

Kada ga je prijatelj pokušao spriječiti rekavši mu: “Nemoj ga više tući, ubit ćeš ga!”, optuženi nije reagirao. Ferratu se obratio riječima: “Zovi sina da te brani!” i zadao mu još deset udaraca od kojih je pao sa stolca. Oštećeni je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je 4. svibnja preminuo u KBC Niš - naveo je između ostalog tužitelj.

Selimović je donekle izmijenio iskaz dat pred Višim državnim tužiteljstvom, ističući da je u vrijeme kada je saslušan bio pijan.

– Tu sam večer došao u pub s još jednom osobom, popio sam sedam do deset čaša piva, a nakon incidenta s Feratom još tri čaše alkohola. Svirao je u birtiji, rekao mi je da je otac izvjesnog Marjana za kojeg sam čuo da je polomio ruke i noge mojoj poznanici Žaklini Asanović. Sve je bilo u redu do trenutka kada je konobarica upozorila Ferata da ne smije svirati u lokalu jer će ih inspekcija kazniti. Zatim ju je udario po rukama i obratio joj se riječima:

- Hoćeš li da pozovem sinove da naprave lom? Pitao sam ga zašto je udario konobaricu i onda ga još jednom ošamario pa još dva puta, ali ne sjećam se da sam ga mlatio. Nakon što sam popio još te tri čaše, vratio sam se kući taksijem. Sutradan sam izašao u grad da se napijem kad sam uhvaćen, tek navečer sam saznao da je Ferat umro, bilo mi ga je žao, plakao sam za njim”, branio se optuženi pred sudom.

Selimović je naglasio da Ferata i njegovog sina ne poznaje od ranije.

– Nisam znao ni tko je on ni tko su mu sinovi, prije toga nismo bili ni u kakvom sukobu. Izašao sam iz kafića oko 23.30, a Ferata su našli na ulici u 2.30. Nakon zatvaranja konobe ostao je sam, ne znam što je s njim bilo u tom periodu. Osoblje lokala nije ništa poduzelo, bojali su se da će zbog tog incidenta biti zatvoren. “Da su zvali hitnu, Ferat bi bio živ”, rekao je optuženi.

Suđenju su prisustvovali Feratova sestra Zumbula Asanović i rođak Ljubiša Jovanović, koji su ovom prilikom u Niš stigli iz Danske.

“Sumnjam da Aleksandar nije poznavao Feratu kako tvrdi pred sudom. Znao je njegovog sina Marjana Asanovića, imali su komplikacije zbog neke djevojke, dakle imao je motiv da se osveti Feratu. Iz njegove obrane proizlazi da se moj ujak nakon dva šamara sam spotaknuo i od toga umro.

Potpuno je neutemeljeno da tvrdi da ga je napao zbog nasilja prema konobarici. Ferat je bio častan i pošten čovjek, siromah da, ali nikada nije imao problema sa zakonom. Pretučen je na smrt bez razloga, nadam se da će biti adekvatno kažnjen”, rekao je Jovanović.

Suđenje se nastavlja 31. listopada kada bi se pred Višim sudom trebao pojaviti Feratov sin Marjan, koji će biti doveden iz pritvorske jedinice niškog KPK-a, a bit će saslušani i svjedoci.

Selimoviću, ocu sedmero malodobne djece, ukoliko bude osuđen, prijeti kazna do 12 godina zatvora, piše Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 14:58