StoryEditorOCM
Svijetsklopljeno krilo

Nema jeftinih letova: irski Ryanair ukida čak 15 linija za Hrvatsku, provjerite o kojima je riječ

19. studenog 2020. - 21:36

Irski niskotarifni avioprijevoznik iz prodaje je povukao čak petnaest međunarodnih linija prema Hrvatskoj za ljeto 2021. godine, od čega čak 11 linija prema Zadru, dok su ostale one prema Puli, Rijeci i Splitu.

Ryanair je revidirao svoj red letenja za ljetnu sezonu 2021. godine te je obustavio prodaju na brojnim međunarodnim linijama, uključujući njih 15 prema i iz hrvatskih zračnih luka, objavio je Croatia Aviation.

Ryanair je do početka studenoga u prodaji imao linije Berlin – Pula te Beč – Split, no one su povučene iz prodaje i trenutačno nije moguće kupiti karte na tim linijama poznate irske aviokompanije za ljetni red letenja sljedeće godine.

Velike najave

Ryanair će idućeg ljeta prometovati na nekoliko linija prema Puli te jednoj prema Splitu (iz Dublina). Kompanija trenutačno nudi tek jednu liniju prema Zračnoj luci Rijeka za ljeto 2021. godine. Radi se o liniji Frankfurt Hahn – Rijeka, koja je prometovala i ove ljetne sezone.

image
AFP

U prodaji za sljedeću ljetnu sezonu nema linija iz Londona i Bruxellesa za Rijeku, dok je ranije ukinuta dugogodišnja linija Stockholm – Rijeka.

Zadarska zračna luka imala je velike najave Ryanaira i partnerske kompanije Laudamotiona za ljetnu sezonu 2020. godine. Zbog izbijanja pandemije većina ranije najavljenih linija ipak nije pokrenuta, a kompanija je u prodaji nudila sve linije za sljedeću ljetnu sezonu, ostavljajući time prostor za "baziranje" zrakoplova u Zadru i veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu.

Većina tih linija trebala je krenuti s prometovanjem u ljetnom redu letenja ove godine, no to se nije dogodilo. Ryanair sljedeće godine očito ne planira "bazirati" zrakoplove u Zadar. Još više iznenađuje što u najavi nema letova iz Dublina i Londona za Zadar, a prethodnih je godina ova kompanija imala odličnu popunjenost na tim linijama.

Ukinute linije prema Zadru su bile iz Aarhusa, Hamburga, Maastrichta, Bremena, Toulousea, Rige, Kaunasa, Liverpoola, Corka, Dublina i Londona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 19:32