StoryEditor
Svijetredizajn logotipa

Slavni brendovi promijenili svoje logotipove na jedinstven način, a za sve je, naravno, kriva ‘korona‘ 

Piše PSD
27. ožujka 2020. - 19:55
John Nacion/NurPhoto

Vlade svih država svijeta koje je zahvatila pandemija koronavirusa pozivaju građane na socijalno distanciranje. A svoj obol dale su i velike korporacije koje su izmijenile svoje logotipe i tako iskoristile svoj ugled i prisutnost u svakodnevnom životu kako bi dodatno motivirale ljude da se drže uputa.

Barem jedan metar razmaka na otvorenom i dva u zatvorenom pravilo je koje znaju već i ptice na grani, a tvrtke kao McDonald's, Coca-Cola, Audi i Volkswagen modificirale su svoje prepoznatljive logotipe sukladno tom pravilu.

Brazilski McDonald's razdvojio je svoje žute lukove te objavio tu fotografiju na svojoj službenoj Facebook stranici s porukom da će, iako su trenutno razdvojeni od svojih kupaca, uvijek biti zajedno.

image
McDonald‘s

Doduše, kako prenosi CNN, najpoznatiji restoran brze hrane na svijetu naišao je na kritike javnosti, ali i Bernieja Sandersa, koji je McDonald's prozvao zbog načina na koji je otpustio veliki broj svojih zaposlenika.

Coca-Cola je promovirala socijalno distanciranje velikom reklamom na njujorškom Times Squareu razmaknutim slovima i porukom: "stajati razdvojeno je najbolji način za ostati povezan".

image
John Nacion/NurPhoto

A istu stvar su učinili i giganti automobilske industrije, Audi i Volkswagen, koji su svoje izmijenjene logotipe objavili na društvenim mrežama.

image
Audi
image
Volkswagen

- Dizajniranjem logotipa koji promiču socijalno distanciranje, brendovi imaju potencijal ublažiti posljedice onoga kroz što prolazimo. Uzevši u obzir kreativnost, strast i trud koji se ulažu da bi se pomoglo ljudima i osvijestilo ih se, riječ je o hvalevrijednom potezu - rekao je CNN-u Douglas Sellers, izvršni kreativni direktor Siegel+Galea, poznate konzalting agencije.

Držanje socijalne distance važno je u ovim kritičnim trenucima, stoga je svaki apel koji će pomoći u tome dobrodošao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. listopad 2020 18:12