StoryEditorOCM
Svijetmučna priča

Napali je i pretukli, a onda je strpali iza rešetaka s teškim optužbama! Irska na nogama: ‘Hitno je izbavite!‘

Piše S. N./JL
10. srpnja 2024. - 14:51

Vlada Irske pozvana je da hitno intervenira u slučaju žene koju je sud u Dubaiju optužio da si je pokušala oduzeti život.

Tori Towey, rodom iz Boylea na sjeverozapadu Irske, radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kao stjuardesa, a optužena je da je pokušala izvršiti samoubojstvo nakon što je napadnuta, uslijed čega po čitavom tijelu ima modrice i druge ozljede. Radilo se, navodno, o obiteljskom nasilju.

28-godišnjakinja je preživjela napad, ali je odvedena u policijsku postaju gdje su joj rekli da je optužena za pokušaj samoubojstva i zlouporabu alkohola. Putovnica joj je oduzeta i ne može se vratiti u Irsku, piše Sky News, a prenosi Jutarnji list.

Mary Lou McDonald, zastupnica u irskom parlamentu, rekla je da je Tori pod nevjerojatnim stresom i da se želi vratiti kući. McDonald je pozvala irskog premijera Simona Harrisa da ‘hitno intervenira‘ i osigura povratak Tori Towey čiji je slučaj zaokupio brojne irske građane.

Harris je odgovorio da nije u potpunosti upoznat sa slučajem, ali da će učiniti sve što može kako bi se irska državljanka oslobodila iz ovih ‘strašnih okolnosti‘. Irsko ministarstvo vanjskih poslova reklo je da je ‘svjesno slučaja i da pruža svu konzularnu pomoć‘.

Tori Towey trenutno boravi u iznajmljenom stanu u Dubaiju sa svojom majkom Caroline, koja je doputovala kako bi bila sa svojom kćerkom. Obitelji pomaže aktivistička skupina ‘Zatvoreni u Dubaiju‘ (‘Detained In Dubai‘).

‘Pozivamo vlasti Dubaija da hitno odbace optužbe protiv Tori, ukinu zabranu putovanja i dopuste joj da se vrati kući u Irsku sa svojom majkom‘, rekla je Radha Stirling, izvršna direktorica organizacije ‘Zatvoreni u Dubaiju‘.

‘Optužena je za pokušaj samoubojstva i konzumiranje alkohola. Čudno je da su Ujedinjeni Arapski Emirati uložili mnogo u PR kako bi svima dali do znanja da je alkohol u toj zemlji legalan. U stvarnosti, ljudi se još uvijek redovito suočavaju s optužbama za konzumaciju i posjedovanje alkohola‘, rekla je Stirling i zaključila:

‘Torino iskustvo je tragično i ona je sretna što je uopće živa.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 09:23