StoryEditorOCM
Svijetuncle sam široke ruke

Nisu Trumanova jaja nego Bidenovo cjepivo: SAD će donirati 500 milijuna doza Pfizera siromašnim zemljama, to očekuje i od skupine G7

Piše Hina
10. lipnja 2021. - 16:31
 Bidenova administracija obećala je donirati 80 milijuna doza cjepiva do kraja lipnja 2022. te uplatiti 2 milijarde dolara za program COVAXAFP

SAD će najsiromašnijim zemljama svijeta donirati 500 milijuna doza Pfizerovog cjepiva, u vrijednosti od 3, 5 milijardi dolara, a Washington je pozvao i druge članice skupine G7 da slijede taj trend.

Do sada najveća donacija jedne zemlje objavljena je u četvrtak, prije susreta predsjednika Joea Bidena s liderima skupine G7 u zapadnoj Engleskoj.

Pesto milijuna doza cjepiva namijenjeno je za sto najsiromašnijh zemalja svijeta. Visoki dužnosnik Bidenove administracije opisao je taj potez kao "velik korak naprijed koji će pojačati globalne napore" s ciljem "donošenja nade u svaki kutak svijeta".

"Doista želimo naglasiti da se ovdje u osnovi radi o jedinstvenom cilju spašavanja života", rekao je dužnosnik, dodajući kako Washington nije tražio protuusluge.

Bidenova administracija o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:07