StoryEditorOCM
Svijetpopularna sanna

Nakon raskalašenog ljeta, uslijedio je kraj braka: finaliziran razvod bivše premijerke i umirovljenog nogometaša

Piše Vijesti SD
17. siječnja 2024. - 11:41

Bivša finska premijerka, popularna Sanna Marin, poznata po svojim atraktivnim izdanjima na glazbenim festivalima i brojnim zabavama, finalizirala je razvod.

Kako piše NY Post, o kraju braka finske političarke nagađalo se još prošle godine zbog raskalašenog plesa sa svojim slavnim prijateljima, a prošlog je svibnja objavila da se ona i Markus Raikkonen rastaju nakon što su se vjenčali 2020. godine. Naime, razvod je "motivirao" Sannu na brojna izazovna izdanja na festivalima prošlog ljeta koja su kružila društvenim mrežama.

Podsjetimo, početkom rujna Marin je odstupila s mjesta predsjednice Socijaldemokratske stranke u nadi da će na taj način skrenuti pozornost sa svog privatnog života nakon što je četiri godine bila na čelu stranke, a razvod između 37-godišnje Marin i Raikkonena okončan je u ponedjeljak na Okružnom sudu Pirkanmaa, izvijestio je finski list Yle.

Kada su podnijeli zahtjev za razvod prije osam mjeseci, objavili su zajedničku izjavu "zavjetujući se da će ostati najbolji prijatelji".

Marin i Raikkonen, investitor i umirovljeni nogometaš, imaju kćer i bili su zajedno čak 19 godina prije nego što su se vjenčali 2020.

- Zajedno smo proživjeli mladost, zajedno zakoračili u odraslu dob i zajedno postali roditelji naše drage kćeri - napisala je tada Marin na Instagramu.

Inače, Marin je postala najmlađa premijerka na svijetu kada je 2019. u dobi od 34 godine pobijedila na izborima, ali se našla na meti kritika u kolovozu prošle godine kada su procurile snimke njezinog razularenog tulumarenja.

Marin je sada strateški savjetnik instituta "Tony Blair", koji radi s političkim čelnicima "na stvaranju stvarne promjene za svoje ljude savjetovanjem o strategiji, politici i ostvarenju". Također se preselila iz Tamperea u Helsinki u listopadu nakon što je odstupila s mjesta gradske vijećnice u tom finskom gradu, izvijestio je Yle.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:14