StoryEditor
SvijetNovo moralno

Najomraženiji Putinov oligarh objavio šokantnu fotografiju blagoslova rakete ‘Sotona‘: Mislim da nikada nećete vidjeti ništa čudnije

Piše PSD
14. svibnja 2022. - 13:05
Držanje Ruske pravoslavne crkve u Purinovoj agresiji na Ukrajinu daleko je od evanđeoskog poslanja (ilustracija)AFP

Dio ruskih oligarha, koji gube milijarde dolara na sankcijama režimu Vladimira Putina, zna se kritički oglasiti povodom rata u Ukrajini. To im je lakše ako su u inozemstvu, jer za takve kritičke stavove imaju posljednica u Rusiji.

Jedan od nekad najbogatijih oligarha, Mihail Borisovič Hodorkovski, suvlasnik i čelnik naftne tvrtke Yukos, kojega je Putin strpao u zatvor u kojem je proveo deset godina prije nego što mu je dopušten odlazak u Njemačku, na Twitteru se oglasio povodom rsukoga napada na Ukrajinu.

Na reakciju ga je potkanula fotofrafija svećenika Ruske pravoslavne crkve ispred goleme rakete zvane "Sotona", koja kod putinovaca izaziva sladostrašće, a kod ostatka svijeta strah i zgražanje.

image

Hodorkovski 2003. kao čelnik Yukosa

Maxim Marmur/AFP

"Mislim da nikada nećete vidjeti ništa čudnije. Poglavari Ruske pravoslavne crkve blagoslivljaju raketu zvanu Sotona", zapisao je Hodorkovski na Twitteru.

Ovakvi prizori kada, riječima TBF-a,"Božji ljudi blagoslivljaju puške" i prije su izazivali čuđenje i zgražanje, kao i pitanje spojivosti sa svećeničkim zvanjem, a kamoli neće kada je u pitanju tako razorno i opasno oružje.

Hodorskovski je to također uočio, a budući da u Putinovom carstvu odavno nema poslovnih interesa, mogao je slobodno napisati što misli.

image

Oligarh na suđenju, u kavezu

Fyodorov Nikolay
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2022 14:53