StoryEditor
Svijetuskrsni napad na Šri Lanki

Na snimci s nadzornih kamera uhvaćen jedan od bombaša samoubojica: snimljen kako ulazi u crkvu samo par trenutaka prije stravičnog napada

Piše JL
23. travnja 2019. - 17:22
2019-04-22T091609Z_371186747_RC18CB276DC0_RTRMADP_3_SRI-LANKA-BLASTS.JPG

Teroristička skupina Islamska država preuzela je odgovornost za uskrsni napad na Šri Lanki, prenosi na svojem Twitteru Site Intelligence, poznat po praćenju islamističkih skupina.

Islamska država preuzela odgovornost za bombaške napade na Šri Lanki: 'Ovo je osveta za napad na muslimane na Novom Zelandu'

Zloglasni džihadisti odgovornost za napad preuzeli su u priopćenju koje su poslali preko svoje agencije Aamaq, ali nisu dali nikakve dokaze za svoje tvrdnje. U priopćenju se navodi kako su meta napada bili "državljani kršćanskih zemalja".

The Guardian prenosi snimku s nadzornih kamera objavljenu u šrilankanskim medijima. Na snimci se vidi muškarac za kojem se sumnja da je jedan od napadača na crkvu, a snimljen je samo nekoliko trenutaka prije samog napada.

U seriji koordiniranih napada koje su u Šri Lanki izvršeni na Uskrs izveli bombaši samoubojice poginulo je najmanje 310 osoba, a ranjeno je njih više od 500. Policija je uhitila nekoliko desetaka ljudi vezano uz napad za koji su vlast s Šri Lanke isprva pretpostavile da ga je izvršila malo poznata lokalni islamistički pokret National Thowheeth Jama'ath (NTJ).

#TERORISTIČKI NAPAD#ŠRI LANKA#KRVAVI USKRS#BOMBAŠI SAMOUBOJICE

Izdvojeno

06. srpanj 2020 23:20