StoryEditorOCM
Svijetstigla presuda

Na litici se fotografirao s trudnom ženom, pa ju gurnuo u smrt: ‘Sve je pomno isplanirao. Netom prije ugovorio je policu osiguranja...‘. Evo što je odlučio sud

Piše F.L./JL
27. listopada 2022. - 23:26

Hakan Aysal uhićen je prošle godine zbog ubojstva svoje trudne supruge Semre Aysal koje se dogodilo u lipnju 2018. godine dok su bili na odmoru u Dolini leptira, u provinciji Mugla na mediteranskoj obali Turske. Policija je optužila Aysala da je ubio ženu u sedmom mjesecu trudnoće, gurnuvši je s 300 metara visoke litice, piše Daily Mail. Semre se inače bojala visina.

Prije ubojstva, par se fotografirao na litici, a tužitelji su tada tvrdili kako je Aysal sve planirao prikazati kao nesreću kako bi dobio novac od osiguranja ugovorenog netom prije Semrine smrti. Naime, policu osiguranja od nezgode sklopio je u njezino ime uz jamstvo od približno 350 tisuća kuna.

Prošle godine u javnosti se pojavio i video zapis koji pokazuje par kako hoda po opasnim strminama nekoliko trenutaka prije nego li je žena gurnuta u smrt.

Tužitelji su kazali kako su na litici proveli tri sata jer je Aysal čekao trenutak da oko njih ne bude nikoga. Čim je shvatio da su sami, gurnuo ju je u ponor.

Aysal je tada tvrdio da nije odgovorant za Semrinu smrt.

- Nakon što je snimila fotografiju, moja žena je stavila telefon u torbu. Kasnije me zamolila da joj dam telefon. Ustao sam, a čim sam otišao nekoliko koraka dalje kako bi uzmeo torbu, čuo sam svoju ženu kako vrišti. Kad sam se okrenuo, nje nije bilo. Nisam gurnuo svoju ženu - kazao je Aysal u svoju obranu.

Četrdesetogodišnjem Hakanu Aysalu turski sud je u utorak odredio da mora odslužiti najmanje 30 godina prije nego što suci Visokog kaznenog suda u Fethiyeu, južna Turska, mogu razmotriti njegovo puštanje, prenosi Jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2023 02:55