StoryEditor
Svijetosmero uhićenih

Na Kanarskim otocima razbijena kriminalna organizacija s kojom je ‘poslovao‘ i crnogorski škaljarski klan: u trenutku uhićenja, kod sebe su imali 26 kilograma kokaina

Piše psd
27. lipnja 2022. - 23:48

Velika kriminalna organizacija, koja se bavi trgovinom kokaina "na veliko", a koja je imala veze i sa crnogorskim "škaljarskim klanom", razbijena je na Kanarskim otocima, prenosi Radiotelevizija Crne Gore pisanje španjolskih medija.

Akciju su uspješno izveli agenti Ekipe za organizirani kriminal i borbu protiv droge (EDOA) Civilne garde i agenti Jedinice za borbu protiv droge i organiziranog kriminala (UDICO) Nacionalne policije.

Kriminalna organizacija je uspostavila nekoliko kanala za unošenje kokaina na Kanarski arhipelag i imala je važnu logistiku za distribuciju narkotika.

Ta organizacija dovodi se u vezu s talijanskom mafijom u Kalabriji, "škaljarskim klanom" u Crnoj Gori i s kartelima u Brazilu i Kolumbiji.

Konačni rezultat nakon uhićenja i pretresa kuća govori o osam privedenih osoba, zaplijenjeno je 26 kilograma kokaina, skoro 150.000 eura u gotovini, osam vozila, pet kriptiranih telefona, elektronski sigurnosni uređaj, kao i različiti alati i dokumentacija u vezi s kriminalnim radnjama, javili su španjolski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. kolovoz 2022 15:57