StoryEditorOCM
SvijetRaste broj

Na japanskom kruzeru koronavirusom zaražene 64 osobe, na brodu se nalazi i šest Hrvata

Piše Hina
8. veljače 2020. - 08:27
This handout image collected by Maxar’s WorldView-2 satellite on February 6, 2020 shows the quarantined Diamond Princess cruise ship at Daikoku Pier Cruise Terminal in Yokohama. - At least 61 people on board a cruise ship off Japan have tested positive for the new coronavirus, the government said February 7, as thousands of passengers and crew face a two-week quarantine. (Photo by -/Satellite image Š2020 Maxar Technologies/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT ”AFP PHOTO/Satellite image Š2020 Maxar Technologies ” - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS-

Još su tri putnika na japanskom kruzeru zaražena korona virusom, čime je ukupna brojka zaraženih porasla na 64, priopćilo je u subotu japansko ministarstvo zdravlja.

Kruzer Diamond Princess s 3.700 putnika i članova posade u karanteni je od pristanka u luku Yokohama u ponedjeljak nakon što je koronavirus otkriven muškarcu koji se u siječnju u Hong Kongu iskrcao s tog broda.

Japanski ministar zdravstva Katsunobu Kato rekao je u petak da je 41 putnik na kruzeru zaražen korona virusom uz 20 prethodno identificiranih slučajeva. Testirani putnici su pokazivali simptome ili su bili u bliskom kontaktu s osobama koje su razvile simptome, navodi ministarstvo zdravstva. Zaraženi pacijenti će se prevesti u bolnice u Tokiju i susjedne gradove.

Usred epidemije korona virusom koja je već us...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:39