StoryEditor
Svijetstravični napad

MVEP provjerava ima li u Münchenu stradalih Hrvata

Piše PSD
23. srpnja 2016. - 00:13
2016-07-22T195458Z_891461083_LR1EC7M1JBB1C_RTRMADP_3_EUROPE-ATTACKS-GERMANY

Muenhenska policija je potvrdila da je šest osoba ubijeno u pucnjavi u trgovačkom centru Olympia, ali se strahuje da bi ta brojka mogla biti i veće, a hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova provjerava ima li među žrtvama hrvatskih građana, javlja N1.

Policija sumnja kako pucnjava u minhenskom trgovačkom centru Olympia, u kojoj je prema posljednjim podacima poginulo šest osoba, ima terorističku pozadinu. "MVEP je u stalnom kontaktu s muenchenskom policijom, ali zasad još nema nikakvih informacija o mogućim stradalim hrvatskim državljanima", doznaje se u ministarstvu. 

Kako je policija u Muenchenu javila preko Twittera, u pucnjavi su sudjelovala tri počinitelja od kojih su dva još uvijek u bijegu. Građani Muenchena se pozivaju da ostanu u svojim kućama a prekinut je i sav javni promet.

Usprkos različitim dojavama da je pucnjave bilo i u središtu grada dosad je potvrđena upotreba vatrenog oružja samo u trgovačkom centru Olympia na sjeverozapadu grada u blizini Olimpijskog stadiona. Počinitelji su bili naoružani i "dugim cijevima", piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 16:20