StoryEditorOCM
Svijetadio pameti

Može li luđe? Putinovi propagandisti predlažu gađanje Muskovih satelita nuklearnim oružjem: ‘I mi i oni ćemo umrijeti, ali ćemo ići u raj‘

Piše A.B.K.
25. listopada 2022. - 15:45

U programu glavnog Putinova propagandista Vladimira Solovjeva na ruskoj televiziji, pojavio se prijedlog da se nuklearnim oružjem gađa satelitska mreža Starlink. Kao što je poznato Starlink je u vlasništvu kompanije SpaceX Elona Muska i od početka ruske invazije osigurava stabilnu internetsku vezu u Ukrajini koja je od nemjerljivog značaja za vojsku.

Jedan od sudionika emisije, kao rješenje rata u Ukrajini predložio je da se umjesto meta na zemlji napadnu sateliti koje Ukrajinci i njihova vojska koriste za pristup internetu i za navođenje meta.

Kada ga voditelj pita vjeruje li da bi to izazvalo nuklearni rat on je odgovorio kako je to moguće te dodao: „I mi i oni ćemo umrijeti ali ćemo ići u raj".

Ove emisije sve više sliče na stand-up komediju nego na ozbiljan politički program, no ovo je najgledaniji sadržaj u Rusiji i za veliku većinu Rusa jedini izvor informacija.

"Prijedlog je potpuno lud i bizaran. Uostalom Elon Musk ima više satelita na nebu nego što Rusija ima nuklearkog oružja -konstatirali su čak i neki Rusi, dok su drugi zaključili da bi se to moglo svesti pod zabavni program da tema razgovora nije smrtno ozbiljna. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. siječanj 2023 01:37