StoryEditor

Moskva osudila ukrajinsko "bezakonje"

Piše PSD.
10. ožujka 2014. - 14:25
Rusko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je izrazilo ogorčenost zbog bezakonja u istočnoj Ukrajini i tvrdi da desničarski paravojni pokret Desni sektor radi u dosluhu s novim kijevskim vlastima.

U najnovijem krugu propagandnog rata oko Ukrajine, Sjedinjene su Države izdale popis deset navodnih laži ruskoga predsjednika Vladimira Putina, a Rusija optužuje Zapad da šuti na nasilje prema ukrajinskim Rusima.

Rusko ministarstvo kaže u priopćenju da su maskirani muškarci otvorili 8. ožujka vatru na mirne prosvjednike u Harkivu i ranili nekolicinu.

I sedmero ruskih novinara zatvoreno je u Dnjepropetrovsku na istoku Ukrajine pa rusko ministarstvo zaključuje da nove vlasti i njihovi zapadni saveznici ne žele slobodne medije.

"Iznenađuje sramotna šutnja naših zapadnih partnera, organizacija za zaštitu ljudskih prava, kao i stranih medija. Postavlja se pitanje gdje je ta općepoznata objektivnost i demokratska orijentacija", kaže se u ruskome priopćenju.

Harkivska policija tvrdi da je incident u tome gradu bio minoran te da je anonimni telefonski poziv jedina veza s Desnim sektorom.

(H)
FOTO: CROPIX

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 10:15