StoryEditorOCM
Svijetnaglo mu pozlilo

Monstrum koji je drogirao svoju suprugu i omogućio da je siluju 72 muškarca nije se pojavio na sudu: ‘Sve će objasniti‘

Piše L.V./JL
10. rujna 2024. - 16:37

Dominique Pélicot (71) koji je na internetu pronašao 72 muškarca koji su silovali njegovu suprugu Gisele u razdoblju između 2011. i 2020. godine, trebao se u utorak popodne pojaviti na sudu zbog ispitivanja. Sudac Roger Arata priopćio je da Pélicot pati od jakih bolova u abdomenu, zbog kojih je suđenje odgođeno, piše The Sun, a prenosi Jutarnji list.

Prvi put je bolove u crijevima prijavio u ponedjeljak i hitno je prevezen u bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć. Uzeli su uzorke za analizu, ali medicinsko osoblje još uvijek nema rezultate, a optuženi muškarac je još uvijek bolestan, naveo je sudac.

image

Beatrice Zavarro

Christophe Simon/Afp

Dodao je da razmišlja o višednevnoj obustavi suđenja, iako odvjetnici optuženog inzistiraju da “želi biti na sudu”.

- Uvjeravao me da želi biti ovdje i ne namjerava pobjeći. Od početka mi je govorio da čeka ovo suđenje i da će sve objasniti - rekla je njegova odvjetnica Béatrice Zavarro.

Njegova dva sina, David i Florian, navodno su u ponedjeljak svjedočili. Njegova kćer Caroline Darian opisala ga je kao jednog od najvećih seksualnih predatora. Pélicotu i 51 muškarcu prijeti kazna do 20 godina zatvora ako budu proglašeni krivima.

Podsjetimo, kako je Jutarnji pisao ranije, Pélicot je svoje zločine dokumentirao tijekom devet godina. Organizirao je silovanja pomoću online chata nazvanog “Bez njezina znanja”, u kojem je pozivao ostale muškarce koji su bili voljni sudjelovati u njegovim uvrnutim fantazijama.

Policija je pronašla više od 20 tisuća fotografija Dominiqueove supruge Gisele, koju su od 2011. seksualno napastovala 72 stranca dok je bila bez svijesti jer ju je suprug drogirao. Njih 50-ak je identificirano i također im se sudi. Gisele je od policije saznala istinu.

image

David Pelicot

Christophe Simon/Afp

Godinama je imala neobjašnjive ginekološke probleme i gubitke pamćenja zbog kojih je vjerovala da boluje od Alzheimerove bolesti. Odrekla se prava na anonimnost, zahtijevajući javno suđenje do samog kraja.

Pelicot je već priznao mnoge zločine. U prethodnim saslušanjima rekao je da je supruzi u večernje obroke podvaljivao jake tablete za smirenje kako bi osigurao da će biti bez svijesti. Nametnuo je stroga pravila svakom od muškaraca koje je pozvao da ju siluju - morali su parkirati automobile što dalje od kuće i pješačiti ostatak puta, nisu smjeli nositi parfeme, pušiti ili piti, nokti su im morali biti podrezani i čisti, a ruke temeljito oprane vrućom vodom.

Muškarci koje je regrutirao bili su u dobi između 26 i 72 godine. Samo tri "regruta", tvrdi Pélicot, napustila su njihovu kuću nedugo nakon što su stigli, dok su ostali nastavili sa zlostavljanjem. Neki su se navodno vraćali čak šest puta kako bi iznova silovali Gisele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 16:39