StoryEditorOCM
Svijetdobrodošlica

Mnoge europske države oduševljene ulaskom Hrvatske u eurozonu: Lakše ćemo izvoziti robu i usluge u Hrvatsku i ovdje ulagati, a to je samo jedan od razloga!

Piše PSD
1. siječnja 2023. - 19:48
Premijer Andrej Plenković i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen danas u Zagrebu povodom ulaska RH u SchengenDenis Lovrović/AFP

Priča o hrvatskome ulasku u eurozonu važna je za Republiku Hrvatsku i njene građane na više načina. Ali ona nije važna samo za nas, nego je važna i za druge države Europske unije, pa tako i za Belgiju.

O tome što to znači za Belgijce, belgijsko gospodarstvo, hrvatsko gospodarstvo, eurozonu i Nacionalnu banku Belgije, za Nbb.be pisali su ekonomist Patrick Bisciari i komunikacijska stručnjakinja Teodora Pausan.

Što to znači za Belgijce?

Ljubitelji hrvatske obale, nacionalnih parkova i otoka od sada će sve moći plaćati u eurima kada posjete zemlju i više neće morati brinuti o naknadama i provizijama za konverziju valuta. Također će moći lakše uspoređivati ​​cijene. Ako ne planirate put u Hrvatsku, novčanice kuna možete besplatno zamijeniti u nacionalnim središnjim bankama zemalja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:06