StoryEditor
Svijetizašao po cigarete

Mladića u Albaniji ubili ‘organi reda‘ jer je kršio policijski sat: u Tirani izbili neredi, ministar unutarnjih poslova podnio ostavku

Piše Hina
10. prosinca 2020. - 22:07

Albanski ministar unutarnjih poslova Sander Lleshaj podnio je ostavku u četvrtak nakon smrti mladića kojeg je ubila policija tijekom policijskog sata uvedenog u sklopu borbe protiv novog koronavirusa.

Sander Lleshaj je "podnio ostavku i ja sam je prihvatio", izjavio je premijer Edi Rama na televiziji.

U isto vrijeme, snage reda su koristile suzavac i vodene topove u rastjerivanju prosvjednika koji su bacali kamenje i zapaljene predmete, prenosi agencija France presse. 

image
AFP

Nakon što su ih udaljili od ministarstva unutarnjih poslova i sjedišta vlade, male skupine prosvjednika su se povukle u susjedne ulice. 

image
AFP

Prosvjednici osuđuju smrt Klodiana Rashe, (25) kojeg je u utorak ubio policajac tijekom policijskog sata uvedenog u sklopu borbe protiv pandemije novog koronavirusa. Njegova obitelj je rekla da je izašao kupiti cigarete. 

Prema podacima ministarstva zdravstva, osam policajaca je ozlijeđeno, od kojih jedan teško, dok su dvojica prosvjednika primljena na hitni odjel bolnice u Tirani nakon sukoba dan ranije između policije i prosvjednika. 

"Pravda će biti izvršena", obećao je premijer govoreći o "neoprostivoj fatalnoj epizodi", za koju drži da ne odražava "raspoloženje policije".

Policajac za kojeg se sumnja da je pucao je djelovao "neobjašnjivo i nerazumno", dodao je. 

Ministarstvo unutarnjih poslova je pokrenulo istragu kako bi se odredile točne okolnosti smrti. 

Osumnjičeni policajac je uhićen. 

Vlasti su posljednjih tjedana ponovo uvele mjere ograničenja, među kojima i policijski sat.

U pandemiji je u zemlji s 2,8 milijuna stanovnika umrlo 965 oboljelih.  
 

item - id = 1063392
related id = 0 -> 1127371
related id = 1 -> 1127370
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 05:01