StoryEditorOCM
Svijetnjemačka

Mladića (18) dok je bio s prijateljima u planini zatekla oluja, ubio ga je grom: ‘Doživio je smrtonosni strujni udar‘

Piše Vijesti SD
22. srpnja 2024. - 14:19

Snažno nevrijeme pogodilo je u nedjelju dijelove Njemačke, a policijski stožer u južnoj Gornjoj Bavarskoj izvijestio je u ponedjeljak ujutro o “tragičnoj nesreći sa smrtnim ishodom”. Mladića koji je u nedjelju poslijepodne bio na planini Zugspitze nedaleko od vrha, pogodio je grom a 18-godišnjak je preminuo na licu mjesta, javlja Fenix-magazin.

Skupina od tri mladića iz Sjeverne Rajne-Vestfalije popela se bavarskim Zugspitzbahnom na planinu i zajedno otišla na vrh Zugspitze. Kako navode iz policije, ondje je staza duga oko 80 metara i osigurana je kaoy Trojica mladića, kako je priopćila policija, nisu imala nikakvu alpinističku opremu.

Munje su nekoliko puta i snažno udarile u područje vrha

Na povratku na terasu planinske stanice grom je nekoliko puta i snažno udario u područje vrha. 18-godišnjak koji dolazi iz zajednice u okrugu Viersen, “doživio je smrtonosni strujni udar”. Kako je priopćila policija, liječnici hitne gorske službe samo su mogli konstatirati smrt mladića. Njegove suputnike zbrinula je služba za krizne intervencije.

Spasilački napori gorskih timova spašavanja u Grainau i Garmisch-Partenkirchenu pokazali su se iznimno teškim. “Nije bilo vremenskih uvjeta za letenje helikoptera za spašavanje, a Zugspitzbahn je također morao biti zaustavljen u kratkom roku zbog oluje”, izvještava policija.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 05:04