StoryEditorOCM
Svijettragedija u mestreu

Mladi Solinjanin koji je stradao kod Venecije otpušten s intenzivne; Još su nejasni uzroci nesreće, dvije su teorije...

Piše Vijesti SD
6. listopada 2023. - 12:18

Velika tuga vlada u Solinu zbog tragične pogibije mlade Solinjanke u prometnoj nesreći u Veneciji. Bila je u šestom mjesecu trudnoće. Njezin suprug teško je ozlijeđen. Oporavlja se u bolnici u Miranu.

- Pacijent u Miranu izašao je iz jedinice intenzivne njege i nalazi se na odjelu Opće kirurgije. Njegovo opće stanje dobro napreduje. Ne znamo kada bi mogao biti otpušten jer se stanje hospitaliziranih pacijenta uvijek može mijenjati, ali trenutno stanje daje nam razloga za optimizam, rekla je Chiara Berti, ravnateljica bolnice dell’Angelo, javlja HRT.

- Nekoliko dana od tragedije pokušavaju shvatiti što im se dogovilo i što su preživjeli i moramo im dati vremena. Velika je podrška među pacijantima. Bil smo i sa obiteljima iz Hrvatske. Oni su u teškom stanju, a zahvaljuem se i hrvatskoj konzulici s kojom smo imali sjajnu suradnju od početka, rekao je Moreno de Rossi, primarijus psihijatrije bolnice dell’Angelo.

Još se ne znaju uzroci strašne nesreće na nadvožnjaku u Veneciji u kojoj je, u slijetanju autobusa, poginula 21 osoba.

image
/Italian Firefighters/vigili De/anadolu Agency Via Afp

Prema za sada dostupnim podacima, autobus je na 830 metara dugačkom nadvožnjaku iznenada počeo skretati udesno i, nakon što je tridesetak metara klizio uz zahrđalu zaštitnu ogradu, sletio s visine od desetak metara. Na mjestu nesreće nema vidljivih tragova kočenja.

Mnogo je nepoznanica u cijeloj priči. Postoje dvije teorije o mogućem uzroku nesreće. Najvjerojatnija je mogućnost da je vozaču pozlilo te je zbog toga skrenuo udesno. Druga moguća verzija jest da je loše reagirao, da mu je s lijeve strane prilazio autobus koji nije na vrijeme uočio, te se lošim manevrom zatekao uz ogradu i sletio s nadvožanjaka.

Istražitelji su preuzeli crnu kutiju koja bi trebala dati više odgovora. Ona bilježi sve detalje, od naglog kočenja, otvorenih vrata i sl.

Riječ je o električnom autubusu s baterijom od 350 kWh, starom samo godinu dana i opremljenom kamerama. Međutim, zbog razloga privatnosti one nisu snimale vozača.

Za sada se isključuje mogućnost da je požar izazvan jakim baterijama, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 03:23