StoryEditor
SvijetKONGRES U ARTI

Mirjana Čagalj u Grčkoj primila veliko priznanje za doprinos suradnji u jadransko-jonskoj regiji i poručila: Gospodarstvo je preduvjet za razvoj naših gradova i sveučilišta

18. listopada 2019. - 00:15

Potpredsjednici HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjani Čagalj dodijeljeno je večeras u grčkoj Arti posebno priznanje za doprinos razvoju Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora i suradnji u jadransko-jonskoj regiji. Priznanje joj je uručeno na 11. kongresu poduzetništva žena, koje Forum organizira u suradnji s HGK - Županijskom komorom Split, Gospodarskom komorom Arta i Sveučilištem Ioannina.

Ovo je ujedno već drugo veliko međunarodno priznaje za potpredsjednicu HGK, budući da je u Sarajevu u srpnju proglašena za europsku osobu godine u području poslovnih udruženja. 

Mirjana Čagalj u prošlom je mandatu bila predsjednica Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora. Ovaj Forum okuplja više od 40 gospodarskih komora iz osam zemalja ove regije (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije), koje predstavljaju oko 1,8 milijuna tvrtki.

Posebno se angažirala na jačem povezivanju i spajanju Foruma gospodarskih komora s mrežama jadransko-jonskih gradova i sveučilišta kao i povezivanjem jadransko-jonske s dunavskom regijom.

- Iznimna mi je čast primiti ovo priznanje jer je ono potvrda vizije kojom sam se rukovodila kada sam preuzela predsjedanje Forumom, a to je da samo zajedničkim djelovanjem možemo nešto postići na dobrobit svih. Drago mi je da sam na čelu Foruma mogla doprinijeti da napravimo ovaj korak naprijed te vam želim da i dalje budete vizionari u svom radu, baš kao što sam to bila i ja- poručila je Mirjana Čagalj.

U HGK podsjećaju da je kruna njezinog zalaganja bila . zajednička konferencija triju civilnih mreža koje djeluju na jadransko-jonskom području – gospodarskih komora, gradova i sveučilišta, koja je u Splitu okupila više od 400 sudionika.

U državama ove regije živi 70 milijuna ljudi, a iako su ekonomski pokazatelji ovih zemalja većinom različiti, Čagalj tvrdi da im je zajednički put do ravnomjerno razvijene, konkurentne i održive regije.

- U suprotnome gubimo svi. Naime, gospodarstvo je preduvjet za razvoj gradova i sveučilišta, bez obrazovanoga kadra pak nema gospodarstva, a i jedno i drugo uvjet su postojanja naših gradova- ustvrdila je Mirjana Čagalj.

item - id = 628602
related id = 0 -> 1140716
related id = 1 -> 1140579
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2021 09:01