StoryEditor
Svijetnema odustajanja

Ministarstvo vanjskih poslova: Potraga za kapetanom Miškićem i njegovom posadom se nastavlja; Oglasila se i tvrtka u vlasništvu potonulog Bourbon Rhodea

Piše Ana Franić, Hina
12. listopada 2019. - 14:33

Potraga za nestalim hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem, koji je krajem rujna nestao s posadom u havariji broda na Atlantiku, se nastavlja, izjavio je u subotu ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nakon što su vlasti Martinika i francuska mornarica objavili noćas na konferenciji kako će nakon 16 dana prekinuti aktivnu potragu te prelaze na aktivno motrenje.

Loše vijesti s Atlantika: obustavljena aktivna potraga za kapetanom Miškićem i posadom potonulog Bourbon Rhodea

U Sindikatu pomoraca ne gube nadu: 'Ako sateliti nešto snime, potraga za pomorcima će opet krenuti. Dezinformacije na mrežama? Obitelj kapetana Miškića je zgrožena!'

"Još uvijek se nije odustalo, potraga se nastavlja na jedan svoj način", kazao je ministar i dodao da su francuske vlasti pokazale nevjerojatnu solidarnost i kooperativnost.

Prema njegovim riječima hrvatske vlasti i dalje prate razvoj događaja, Europska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA) je uključena, a sateliti su također na raspolaganju.

"Mi smo i dalje aktivno uključeni u tu potragu", dodao je Grlić Radman.

Također je kazao da su sve hrvatske institucije - MVEP, veleposlanstvo u Parizu i Ured premijera, u kontaktu s obitelji Dine Miškića.

Jutros se s priopćenjem oglasila i tvrtka Bourbon Offshore koja je kazala kako se potraga posljednjih tjedan dana, a posebno od vijesti o uočenoj signalnoj raketi i satelitskim snimkama intenzivirala, ali nažalost nije bila uspješna.

Poručuju kako se prema odluci Regionalnog operativnog centra za nadzor i spašavanje (CROSS) operacije pretraživanje ne obustavljaju i neće se zaustaviti na određeni datum, ali ulaze u novu fazu aktivnog praćenja tijekom kojeg će CROSS mobilizirati sva plovila koja prolaze tim područjem kako bi da sudjeluju u aktivnom motrenju.

- Naš prioritet je pružiti obiteljima i rodbini posade BOURBON Rhode svu moguću podršku u ovim tragičnim okolnostima. U ime svih zaposlenika, a posebno onih koji neumorno rade unutar BOURBON-ovih kriznih ćelija, želim ponoviti koliko su naše misli s obiteljima nestalih pomoraca,  izjavio je Gaël Bodénès, predsjednik Uprave BOURBON-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 08:09