StoryEditorOCM
Svijetkakva sreća

Milijunaš u zadnji tren izbjegao smrt: nudili su mu veliki popust, ali ih je odbio. Njegove karte dobili su otac i sin

Piše Vijesti SD
23. lipnja 2023. - 13:50

Milijunaš iz Las Vegasa, Jay Bloom, ostao je živ jer je u posljednji trenutaka odbio karte s popustom za ekspediciju podmornicom Titan na kojoj je pet ljudi izgubilo živote. Bloom je strahovao za svoju sigurnost, a danas je objavio svoje poruke koje je mjesecima razmjenjivao s izvršnim direktorom tvrtke ‘Ocean Gate‘ Stocktonom Rushem, jednim od nastradalih.

Bloom tvrdi da mu je ponuđena ‘last minute‘ cijena u iznosu od 150.000 dolara što je 100 tisuća manje nego je uobičajeno.

Rush je u veljači pitao Blooma i njegovog sina jesu li zainteresirani za obilazak olupine Titanica u svibnju, ali je svibanjska ekspedicija odgođena zbog vremenskih neprilika sve do 18. lipnja, dana kada je nesretno putovanje započelo, piše Daily Mail.

- Rekao sam mu da ne možemo ići do sljedeće godine, a naša mjesta su pripala Šahzadi Dawoodu i njegovom sinu Sulejmanu, govori Bloom i izražava tugu zbog smrti pakistanskog milijardera i njegovog sina.

Među nastradila, nalaze se i čuveni podvodni istraživač i veteran francuske mornarice Paul-Henri Nairgolet te britanski milijarder Hamish Harding.

Rush je višekratno pokušavao Blooma uvjeriti u sigurnost Titana i ekspedicije do olupine Titanica, a Bloom je istaknuo da je njegov sin zabrinut za sigurnost nakon razgovora s prijateljem.

- Volio bih imati video poziv s njim. Zanima me što neupućeni kažu za opasnost i je li stvarna ili izmišljena, napisao mu je tada Rush.

Jednom su prilikom razgovarali o tome kako će se trup nositi s tlakom ili ako dođe do kontakta s kito ili lignjom.

- Puno je sigurnije od letenja helikopterom ili čak i ronjenja, iako postoji rizik. U 35 godina nije bilo nijednog problea u podmornicama koje ne pripadaju vojsci, odgovorio mu je Rush.

Bloom je naglasio da je Rusha posljednji puta vidio 1. ožujka.

- Proveo me kroz izložbu o Titanicu u Luxoru. Zatim smo na ručku razgovarali o vožnji do olupine i to najviše o sigurnosti. Bio je potpuno uvjeren da je to sigurnije nego prijeći ulicu. Dao mi je knjigu fotografija, jednu od 324 tiskane, koju su potpisali on i Nargeolet, kazao je.

Američka obalna straža, podsjetimo, objavila je jučer da je implozija odmah ubila sve putnike dok su se spuštali u dubinu da istraže 11 godina stare ostatke Titanica.

Krhotine iz olupine Titana pronađene su na dnu oceana, na otprilike 3800 metara ispod površine. Robotizirana podmornica pronašla je, za sada, pet velikih komada krhotina na oko 500 metara od olupine Titanica.

Za sada nije jasno što je uzrokovalo imploziju, zaključuje Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:21